reklama

Veľkonočné zajačiky

Pridal/a Kamila dňa 19. 03. 2016 - 18:33 - Recepty Kamila
Veľkonočné zajačiky, Koláče, recept, Kamila

Kamila | Veľkonočné zajačiky


reklama

Recept s fotopostupom na zajačiky z kysnutého cesta ako inšpirácia na sviatočné pečenie s deťmi. Ani vychladnúť nestihli a už ich nebolo.  Úsmev

Ingrediencie
250 millilitrov mlieko
50 gramov kryštálový cukor
50 gramov maslo
30 gramov droždie
1⁄4 čajová lyžička soľ
1 kus vajce
500 gramov múka
Ostatné:
1 kus žĺtok
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mlieko s maslom a cukrom zohrejeme, kým sa maslo a cukor neroztopia. Necháme vychladnúť. Ešte do teplého rozdrobíme droždie. Necháme trochu podkysnúť.

Na robote s hákom na miesenie alebo ručne primiešame k hmote vajíčka izbovej teploty a múku so soľou. Hladké cesto by sa malo oddeľovať do nádoby. Cesto v nádobe prikryjeme a v teple necháme kysnúť aspoň hodinu.

Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu a tú orientačne na 8 rovnakých častí, z ktorých ťahaním a šúľaním pripravím dlhé šúľky a guľôčky. Podľa fotopostupu stočíme zajačikov.

Preložíme na plech, necháme ešte chvíľu podkysnúť. Potrieme rozšľahaným žĺtkom, nemusíme  a pečieme pri teplote cca 200°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Doplňujúce poznámky

Asi budu krajsie bez potretia zltkom. Úsmev

Výnos
16 kusov
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, Ne, 20. 03. 2016 - 11:52

Sú milučký, škoda zjesť Tlieskam, potrieť ich radšej bilekom s trochou vody, žĺtko rýchlejšie hnedne Úsmev

Kamila, Ne, 20. 03. 2016 - 12:55

Vsak toto, tiez som prisla na to, ze zltko v tomto pripade nie je najlepsia volba. S bielkom som este nepotierala, ono asi aj cele vajicko moze byt? abo nic?

M.á.r.i.a, Ne, 20. 03. 2016 - 14:07

Kľudne môže aj celé alebo trochu medu s vodou keď je to na sladké pečivo...ak nič tak budú matné to asi nie Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama