
Kamila | Veľkonočné zajačiky
Recept s fotopostupom na zajačiky z kysnutého cesta ako inšpirácia na sviatočné pečenie s deťmi. Ani vychladnúť nestihli a už ich nebolo.
250 | millilitrov | mlieko |
50 | gramov | kryštálový cukor |
50 | gramov | maslo |
30 | gramov | droždie |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | vajce |
500 | gramov | múka |
Ostatné: | ||
1 | kus | žĺtok |
Mlieko s maslom a cukrom zohrejeme, kým sa maslo a cukor neroztopia. Necháme vychladnúť. Ešte do teplého rozdrobíme droždie. Necháme trochu podkysnúť.
Na robote s hákom na miesenie alebo ručne primiešame k hmote vajíčka izbovej teploty a múku so soľou. Hladké cesto by sa malo oddeľovať do nádoby. Cesto v nádobe prikryjeme a v teple necháme kysnúť aspoň hodinu.
Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu a tú orientačne na 8 rovnakých častí, z ktorých ťahaním a šúľaním pripravím dlhé šúľky a guľôčky. Podľa fotopostupu stočíme zajačikov.
Preložíme na plech, necháme ešte chvíľu podkysnúť. Potrieme rozšľahaným žĺtkom, nemusíme a pečieme pri teplote cca 200°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Asi budu krajsie bez potretia zltkom.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Ďalšie recepty
Vsak toto, tiez som prisla na to, ze zltko v tomto pripade nie je najlepsia volba. S bielkom som este nepotierala, ono asi aj cele vajicko moze byt? abo nic?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kľudne môže aj celé alebo trochu medu s vodou keď je to na sladké pečivo...ak nič tak budú matné to asi nie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sú milučký, škoda zjesť
, potrieť ich radšej bilekom s trochou vody, žĺtko rýchlejšie hnedne 