Veľkonočný mazanec

Pridal/a M.á.r.i.a

Nezadržateľne sa blíži Veľká noc a inšprácií nie je nikdy dosť, mazanec ako ho robím ja ....

Veľkonočný mazanec - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
35 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Celkový čas
1 hod, 25 minút

Ingrediencie

250gramovhladká múka
150gramovpolohrubá múka
65gramovpráškový cukor
75gramovmaslo
21gramovdroždie
130millilitrovmlieko
1kusvanilkový cukor
1⁄2čajová lyžičkasoľ
1kusvajce
1polievková lyžicacitrónová kôra
50gramovhrozienka
Ostatné:
1kusvajce
2polievkové lyžicemandľové lupienky

Inštrukcie

V troške mlieka s lyžičkou cukru si necháme vzísť kvások. Múky preosejeme, hrozienka umyjeme - kto chce môže ich namočiť do umu, nastrúhame citrónovú kôru, maslo si necháme roztopiť ale nie aby bolo horúce. Keď je kvások pripravený pridáme ho do múky dáme aj vaíčko, soľ, maslo a mlieko. Vymiesime hladké, pružné cesto - mlieko podľa potreby môžeme pridať. Na záver pridáme do cesta hrozienka ...um nedávame Chichocem sa.

Cesto necháme vykysnúť 30 min. Potom si vytvarujeme bochník - ja pletiem ako vianočku stočím do papierového košíka na pečenie - nechám prikryté kysnúť ešte 45 - 60 min., potom potrieť rozšľahaným vajíčkom aj 2x, posypať mandkovými lupenkami a dáme piecť do vyhriatej rúry na 165 st. a pečieme 40 - 50 min.

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (7 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok