reklama

Vianočné košíčky

Pridal/a adus dňa 16. 12. 2008 - 21:00 - Recepty adus
obrázok k receptu

reklama

Rýchly recept z kategórie "lenivá gazdinka" (nepečené)

Ingrediencie
250 gramov Cera
250 gramov práškový cukor
100 gramov kakao
1 plátok maizena
100 gramov kandizované ovocie
50 gramov hrozienka
100 gramov orechy
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Z alobalu vystrihneme cca 35 koliesok priemeru 7 cm. Na otvore od fľaše primeranej veľkosti vyformujeme z koliesok "košíčky".

Tuk rozpustíme v nádobe ponorenej do horúcej vody. Za stáleho miešania pridáme cukor zmiešaný s kakaom a maizenou. Primiešame pokrájané ovocie a posekané orechy.

Hmotou plníme pripravené košíčky a necháme stuhnúť.

Potom alobal odstránime a eventuelne vložíme do papierových košíčkov 

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

simplemente maria, Št, 18. 12. 2008 - 16:40

Adi, nejak mi "nedopina" - akosi som nepochopila to s tym "otvorom do flase prislusneho rozmeru"...
Asi to bude tym, ze vobec nepeciem a take to pokusy prevadzam len na Vianoce (a potom si to musim vsetko zjest sama Smútok, lebo navsteve to ukazat nemozem...
aaaale moji chlapci maju aj tak najradsej take co sa mi vobec nepodaria...Bozkávam )
SMaria
animacentrumSlnko

adus, Št, 18. 12. 2008 - 19:36

No, nie otvor do flase - asi takto: nájdeš si doma fľašku, ktorej hrdlo na vrchu má tak cca 5 cm priemer (nastrihaný alobal má 7, to preto, aby ti na "okraje" zvýšilo po 1 cm), priložíš alobal a vytvaruješ na tej fľaške "košíček" - proste koliesko, ktoré má po bokoch okraje cca 1 cm vysoké (také"mantinely") -no a máš vlastne formičku, do ktorej potom naleješ trochu tej hmoty a necháš vychladnúť,... atď podľa receptu.

V pôvodnom recepte to bola fľaška od mlieka, ale tie už dnes zrušili, tak si musíš nájsť inú s vhodným rozmerom.

zuzu19, Ne, 21. 12. 2008 - 14:05

no ja som to prave dorobila ale neviem ci je to dobre,mne sa tam toho kakaa zda moc je to strasne huste,tmave ani sa to kakao tusim neroztopilo a hned som to davala do kosickov alobal netreba take je to huste,dufam ze aspon tyzden nepojdem na zachodChichocem sa

adus, Ne, 21. 12. 2008 - 16:14

Je to v pohode, to je stary dobry odskúšaný recept, namj strach, všetko bude OK. Ono to naozaj vyzerá tak dosť divne, kým to nestuhne,. ale potom to je super.

zuzu19, Ne, 21. 12. 2008 - 17:55

ano uz som to kostovala aj syn ale som tam dala asi malo cukru podla akehosi hrnceka odmerkoveho,zda sa mi to horke,alebo to take ma byt?

adus, Ne, 21. 12. 2008 - 18:19

No, moje zvycsa nie su, ale ak si hovorila, ze aj kakao bolo tmave, tak si dala mozno "privelmi kvalitne" a to moze byt trochu horkejsie. Ja zvacsa pouzivam na pecenie take menej kvalitne (aby mi nebolo luto), cize ziadne holandske

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama