
Rýchly recept z kategórie "lenivá gazdinka" (nepečené)
250 | gramov | Cera |
250 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | kakao |
1 | plátok | maizena |
100 | gramov | kandizované ovocie |
50 | gramov | hrozienka |
100 | gramov | orechy |
Z alobalu vystrihneme cca 35 koliesok priemeru 7 cm. Na otvore od fľaše primeranej veľkosti vyformujeme z koliesok "košíčky".
Tuk rozpustíme v nádobe ponorenej do horúcej vody. Za stáleho miešania pridáme cukor zmiešaný s kakaom a maizenou. Primiešame pokrájané ovocie a posekané orechy.
Hmotou plníme pripravené košíčky a necháme stuhnúť.
Potom alobal odstránime a eventuelne vložíme do papierových košíčkov
No, nie otvor do flase - asi takto: nájdeš si doma fľašku, ktorej hrdlo na vrchu má tak cca 5 cm priemer (nastrihaný alobal má 7, to preto, aby ti na "okraje" zvýšilo po 1 cm), priložíš alobal a vytvaruješ na tej fľaške "košíček" - proste koliesko, ktoré má po bokoch okraje cca 1 cm vysoké (také"mantinely") -no a máš vlastne formičku, do ktorej potom naleješ trochu tej hmoty a necháš vychladnúť,... atď podľa receptu.
V pôvodnom recepte to bola fľaška od mlieka, ale tie už dnes zrušili, tak si musíš nájsť inú s vhodným rozmerom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja som to prave dorobila ale neviem ci je to dobre,mne sa tam toho kakaa zda moc je to strasne huste,tmave ani sa to kakao tusim neroztopilo a hned som to davala do kosickov alobal netreba take je to huste,dufam ze aspon tyzden nepojdem na zachod
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to v pohode, to je stary dobry odskúšaný recept, namj strach, všetko bude OK. Ono to naozaj vyzerá tak dosť divne, kým to nestuhne,. ale potom to je super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano uz som to kostovala aj syn ale som tam dala asi malo cukru podla akehosi hrnceka odmerkoveho,zda sa mi to horke,alebo to take ma byt?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No, moje zvycsa nie su, ale ak si hovorila, ze aj kakao bolo tmave, tak si dala mozno "privelmi kvalitne" a to moze byt trochu horkejsie. Ja zvacsa pouzivam na pecenie take menej kvalitne (aby mi nebolo luto), cize ziadne holandske
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Adi, nejak mi "nedopina" - akosi som nepochopila to s tym "otvorom do flase prislusneho rozmeru"...
, lebo navsteve to ukazat nemozem...
)
Asi to bude tym, ze vobec nepeciem a take to pokusy prevadzam len na Vianoce (a potom si to musim vsetko zjest sama
aaaale moji chlapci maju aj tak najradsej take co sa mi vobec nepodaria...
SMaria
animacentrum