Popis
Dnes som ju robila prvy krat a velmi nam chutila,tak som sa musela podelit aj s vami o recept.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
300 | gramov | varenych zemiakov |
kus | hrozienka,rum | |
2 | kusy | vajicka |
150 | gramov | trstinový cukor |
80 | millilitrov | olej |
300 | millilitrov | mlieko |
300 | gramov | psenicnej celozrnnej muky |
1 | kus | prášok do pečiva |
Inštrukcie
Najskor uvarime zemiaky v supke a namocime hrozienka do rumu,alebo do vody. Z bielkov vyslahame tuhy sneh.V druhej miske vyslahame zltka s cukrom (v povodnom recepte nebol trstinovy ale obycajny biely krystalovy),po castiach pridavame olej a mlieko.Potom primiesame muku (tiez som klasicku bielu polohrubu nahradila celozrnnou psenicnou),uvarene a na jemno nastruhane zemiaky,hrozienka a nakoniec zlahka primiesame sneh. Vsetko vylejeme do vymastenej babovkovej formy a pecieme na 150st,cca 45 min.Ten cas si treba odsledovat a skontrolovat spajdlou,ci je babovka dobre upecena.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Vyzerá to zaujímavo.Určite vyskúšam hned ako vrátim malé nezbednice ich maminám.
Teraz nepečiem a varím všetko typu šup do hrnca a pozri len občas.
vyzerá dobre a hlavne že je jednoduchá príprava