reklama

Losos v alobale

Pridal/a Anonymný (bez overenia) dňa 28. 11. 2006 - 22:35 - Recepty
obrázok k receptu

reklama

Bleskový príprava lososa v rúre.

Ingrediencie
  losos
  citrón
  olivový olej
  korenie
  mäta
  ryža
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1. zapneme teplovzdušnú trúbu na 180-200°C

2. plech vyložíme alobalom - riadny kus, aby bolo čím baliť

3. poukladáme 4 porcie lososa (u nás 3x150 + 1x100)

4. pokvapkáme šťavou z limetky

5. pokvapkáme olivovým olejom

6. poukladáme mätu

7. zabalíme do alobalu tak, aby boli všetky konce riadne zatvorené

8. vložíme do trúby Kým sa losos parí pripravíme si ryžu: - nechávam vašej fantázii, u nás je obľúbená basmati rice, ktoru prepláchneme, dám do hrnca zo širším dnom, zalejem vodou, nechám prevrieť a potom pod pokličkou na nízkej teplote nechám dovariť. Raz za čas premiešam vidličkou.

K limetkovej/citronovej šťave možno pridať aj pomarančovú, prípadne pokrájať pomaranč na plátky a poukladať ich na lososa. Ako prílohu a ozdobu podávame sparenú brokolicu, prípadne dáku vhodnú omáčku. Pre otecka a mamičku pohárik bieleho vínka. Pre detičky vodičku s citrónovou/limetkovou a pomarančovou šťavou. Dobrú chuť!

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

rosoluna, St, 29. 11. 2006 - 08:02

zaujímavé, rozhodne musím skúsiť tú kombináciu s ryžou. My robíme niečo podobné, ale bez mäty.

hrošica (bez overenia), St, 29. 11. 2006 - 11:37

Soni, doma sme robievali rybu výhradne so zemiakmi...až tu som začala s ryžou a je to ľahšie, nemám z toho pocit plného brucha na prasknutie...nie každý ma rad len takto uvarenú ryžu, niekto potrebuje podusiť cibuľku, ošmahnúť ryžu, podliať bujónom a čo ja viem čo. My sme si dosť zvykli jest takto a naše slečny vždy zjedia všetko.

Ešte robievam lososa so smotanou a k tomu slíže. Tu je dostať bezvaječné, sušené a stočené do klbiek.

rosoluna, St, 29. 11. 2006 - 17:45

Aj ja robím ryžu uvarenú vo vode, už ani manžel nereptá. Asi tento receptík zrealizujem na Štedrú večeru. A muž odpadne až zbadá ryžuVeľký úsmev Alebo, že by som urobila lososa na smotane a k tomu slíže? Ak sa bude dať, hoď prosím do pléna aj tento recept.

Iveta, St, 29. 11. 2006 - 22:27

Ahojte ja robievam tiež ale filé s ryžou.Veľmi jednoduché a rýchle-zamrznuté filé obalíme v hl.múke+soľ+veľa ml.červ.papriky,vypražíme na veľa,veľa masle.Uvaríme si klasicky ryžu a po dovarení ju zamiešame s maslom s ryb.Je to výborná kombinácia ryby+ryža odporúčam a tento tvoj hrošica si ukladám a vyskúšam.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama