
Alica7 | Bryndzové halušky
reklama
Ingrediencie
200 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | mlieko |
1 | kus | vajce M |
4 | gramov | soľ |
Bryndzová omáčka: | ||
250 | gramov | bryndza |
50 | gramov | mlieko |
50 | gramov | smotana kyslá |
Na posypanie: | ||
slanina |
Postup
Halušky: Zmiešame múku a soľ, pridáme mlieko a vajce, vymiešame cesto, necháme asi 10 minút postáť, cesto zhustne. Ak je veľmi husté pridáme mlieko podľa potreby.
Bryndzová omáčka: Do zohriateho mlieka primiešame bryndzu a potom smotanu.
Slanina: Slaninu pokrájame a na sucho opečieme na panvici na strednom ohni.
V hrnci varíme vodu, do vriacej pretláčame cesto cez haluškár, varíme asi 4 - 5 minút /podľa veľkosti halušiek/, uvarené precedíme cez sitko. Horúce halušky zmiešame s bryndzovou omáčkou.
Na tanieri posypeme opečenou slaninou.
Výnos
2 porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty