
Kamila | Nepečená smotanovo-ovocná torta nášho detstva
Možno si aj vy spomínate, ako vaša mama robila nepečenú tortu z kyslej smotany. Zaspomínala som si aj ja, že čo tam vlastne išlo. Smotana, cukor, ovocie, piškóty, možno kakao a dosť? Žiadne želé, želatína. Asi sme to vtedy len s lyžicou do misky naberali? Skúsila som či sa to dá aj krájať. Vyzerá, že áno.
750 | gramov | kyslá smotana |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | piškóty |
250 | gramov | jahody |
Robila som do menšej misky, ktorú som si vystlala potravinovou fóliou. Moja miska bola menšia, horný priemer mala 17 cm. Do väčšej budete potrebovať 3 veľké kyslé smotany 375 g.
Kyslé smotany som vymiešala s vanilkovým cukrom, dala trochu na spodok misky na to dala vrstvu piškót, smotany, jahôd a opakovala, kým nebola miska plná.
Keď som sa nezabudla, na piškóty som dávala aj jahodovú dreň. Misku som prikryla a dala na noc stuhnúť do chladničky.
Do polovice smotany môžete pridať kakao a striedať vrstvy.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty