
Siahla som po starom recepte a taká malá ukážka ako sa aj z nepečného koláčika dá pripraviť na tanieri celkom slávnostný dezert
Ingrediencie
3 | kusov | vajce |
250 | gramov | práškový cukor |
30 | gramov | kakao |
250 | gramov | Cera |
150 | gramov | BB puding |
150 | gramov | okrúhle piškóty |
1 | polievková lyžica | rum |
1 | kus | vanilkový cukor |
Postup
Vajíčka, cukor, kakao šľahám nad parou na hladkú a hustú hmotu. Šľahať radšej dlhšie aby sme to nemali riedke a stuhlo to. Pridám nakrájanú Ceru a BB puding - rýchlo miešam aby sa v teplej hmote rozpustila Cera a puding nevytvoril hrudky. 2 pl si odoberiem a rozriedim rumom, týmto pospájam dve a dve piškóty. Hmotu striedavo nalievam do fóliou vystletej chlebíčkovej formy, prekladám piškótami, nechám stuhnúť. Na tanieri ozdobím kopčekom zmrzliny, karamelovým krokantom a čokoládovým toppingom, ovocím ...
Robím túto hmotu aj tak, že do hotovej pridám umyté hrozienka, nasekané rôzne druhy orechov, kandizovanú pomarančovú kôru a nasekaké piškóty. Vtedy to dám stuhnúť do formy od srnčieho chrbáta a nechám stuhnúť. Vyklopím a mám nepečený srnčí chrbát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty