Pečený čokoládový puding

Popis

Puding nemusí byť len varený. Kľudne môže byť robený len v jednom hrnci a v rúre. Prekvapivo ľahký, mega sladký a absolútne netradičný čokoládový dezert ... taliansky recept na čokoládový puding bez čokoládového prášku a vajíčok pečený v rúre.

Pečený čokoládový puding - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojanitalianinmykitchen.com
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

100gramovhladkej múky
134gramovkryštal cukor
1čajová lyžičkaprášku do pečiva
1⁄2čajová lyžičkasoli
64gramovkakaa
120millilitrovmlieka
3polievkové lyžiceoleja
140gramovhnedého cukru
1⁄4šálkačokolády
1čajová lyžičkavanilky
270millilitrovhorúcej vody

Inštrukcie

V prvom rade si dáme variť vodu a pustíme rúru na 180 stupňov. Vody som dala asi liter. Nevedela som ako dlho budem chystať zvyšok receptu - príprava pôvodná bola 15minút, ale to netuším, čo toľko robili, lebo ja som mala za 5 minút všetko v rúre.

Použijeme litrový pekáčik - ja som vytiahla silikónovú formu na koláčik. Všetko hneď od začiatku navažujeme do nej, aby sme mali, čo najmenej špinavého riadu Úsmev.

Múku, soľ, prášok do pečiva a kryštálový cukor premiešame. Potom dosypeme kakao a hnedý cukor. Neviem prečo sa to robí takto, že sa to nemieša celé naraz, ale asi to má nejakú skrytú logiku. Pridáme mlieko, olej a vanilku a vymiešame tuhé cesto. Pridáme nasekanú čokoládu alebo čokoládové kvapky. Poriadne to premiešajte, uhlaďte a navrch nalejte tú horúcu - nie vriacu vodu. Ale len tým 270ml!!! Zvyšok čo ja viem ... urobte si čaj. Úsmev

Už nemiešajte.

Opatrne dajte do predhriatej rúry a pečte 30 minút.

Po upečení ešte horúce servírujeme so šľahačkou ( aj by som odfotila, ale bolo to prudko neestetické Chichocem sa), ovocím alebo len tak.

Skvele chutí aj studený.

Poznámky

UPZORNENIE:

Prudko sladké.

Absolútna kalorická bomba. Stačí fakt máličko, lebo vám bude tak ťažko ako mne ... ale zas, jaké výkony po tom sacharidovom šialenstve budete podávať! Váľam sa od smiechu po podlahe

 

Nabudúce skúsim ukrátiť cukor - pôvodný recept je v šálkach. Keď som hľadala prepočty, tak som našla aj verziu, kde toho kryštálového cukru možno by mohlo byť len 85gr. Neviem, neskúšala som, ako to výsledne skaramelizuje a bude vyzerať. Ale určite skúsim. A možno vezmem aj z toho hnedého cukru ... no ale to už bude určite iný čokoládový pečený taliansky puding.

Najprv skúste originál. Určite si pochutíte. Mrkám

Postup: 

Pečený čokoládový puding - recept postup 1
Pečený čokoládový puding - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Zaujímavé, skoro podobné Lava Chichocem sa

Práveže vôbec nie.

Tu je výsledok absolútne puding - uvarené je to vďaka tej vode navrchu. Pri lave máš pekne kôrčičku - koláčik a dnu čokoládovú plnku, kým totok je výsledok absolútne puding beztvarý - teda tvar má ako nádoba Chichocem sa.

Poviem takto - lava cake nemám problém dať pred návštevu. Toto si viem predstaviť servírovať ako bodku za dokonalým obedom. Pri návšteve .... nuž ... veľmi to na švédske stoly ... hodne fantázie by bolo treba Veľký úsmev.

Veď jasné .... preto tam bolo Chichocem sa asi som mala dať až Váľam sa od smiechu po podlahe.  Je to niečo úplne iné a jme to vidieť. A viem si predstaviť aj ten puding dať za obedom návšteve (podľa toho akej) ... do prostred stola dať misu, misu s ovocím s napychovátkami, lyžičky, každému do malej misky šľahačku a dobrú chuť Mrkám

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok