Bazové želé

Pridal/a balalajka

V prvom rade mi išlo o to, vytvoriť niečo dobré, sladké a relatívne nie až tak nutrične prázdne. Absolútne jednoduché ... len chce to trochu času, kým sadne.

Bazové želé - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

15kusykvety vazy
600millilitrovvody
1čajová lyžičkakyselina citrónová
80gramovkryštálový cukor
1balíkželatíny

Inštrukcie

15 kvetov bazy zalejeme 600ml prevarenej, riadne na izbovú teplotu vychladenej vody. Prečo musí byť voda vychladnutá? No lebo inak kvety zostanú tak škaredo hnedé. Sľubujem, že po 24 hodinách budú hnedá inak aj tak Chichocem sa.

Po 24 hodinách bazovú vodu zlejeme, pridáme 1 čajovú lyžičky kyseliny citrónovej a 75-80gr kryštálového cukru. Spolu privedieme do varu. Zlikvidujeme penu na vrchu - mne stačí miešať, možno ju budete chcieť odobrať. Keď odstavíte z plameňa, tak chvíľu počkajte - napr. 5 minút a vysypte balíček želatíny. Nie želé! Už nevarte, len poriadne vymiešajte, aby sa dobre rozpustila. Vylejeme do vypláchnutých misiek či pohárikov.Necháme odstáť v chladničke cca 2 hodiny.

No a to je celý zázrak. Kto má chuť, nech doplní dnu štýlovo bazové kvietky, alebo ovocie.

Vlastne - ešte jedna výhoda.

Želatína sa zohriatim - nie varom - znovu dá rozpustiť. Takže ak si pripravíte predom v týždni, dobre uložíte do chladničky, tak môžete použiť cez víkend na koláčik ako vrchnú vrstnu na ovocie, či smotanový krém. Skvele sa hodí k citrónovému, jahodovému či malinovému. Mrkám

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok