
Kamila | Vtáčie mlieko
Recept s fotopostupom na lákavú dobrotu môjho detstva. Robila som po ozaj dlhej dobe, neviem prečo som sa nechala odradiť a moje deti to nepoznali. Tuším, toto bolo aj jedlo pre čerstvé mamičky, aby mali mlieko?
Sneh: | ||
5 | kusov | bielok |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Puding: | ||
1 1⁄2 | litre | mlieko |
5 | kusov | žĺtok |
2 | kusov | Zlatý klas |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Mlieko 1,3 l dáme variť, ideálne v hrnci s dvojitým dnom a väčším priemerom. Žltka vymiešame s 2 dcl mlieka, 1 vanilkovým cukrom a 3 PL cukru, a zlatým klasom a odložíme na bok.
Bielka vyšľaháme s piatimi lyžicami cukru na tuhý sneh. Keď je mlieko horúce, Lyžicou naberáme sneh a "obláčiky" ukladáme do horúceho mlieka. Krátko povaríme z oboch strán, zo 2 minúty z každej strany? Deravou lopatkou ich vyberieme a uložíme na väčší tanier. Pokračujeme, kým neminieme všetok sneh.
Do horúceho mlieka v ktorom sme varili sneh prilejeme vymiešaný puding so žĺtkami a za stáleho miešania uvaríme puding. Ak sa vám podarí hustejší, môžete pridať ešte trochu mlieko a nechať zovrieť. Na vtáčie mlieko by mal byť puding redší ako ten klasický.
Do menších mištičiek, alebo väčšej misky naberáme puding a navrch ukladáme snehové "obláčiky" Táto dávka je vhodná tak pre štyroch maškrtníkov, ak je vás menej ingrediencie zredukujte.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Ano, ono je to take bud milujes, abo nie. U nas doma je to opacne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňamka, mňamková ďakujem za pripomenutie zajtra robím , milujem tak dobre vychladené.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A jejda. Spomínam si veľmi dobre na túto lakocinku... a spomínam si aj nato, že mňa tie varené bielky dávili
. Ale manžel ho mal/má veľmi rád. Radšej mu ani nepripomeniem
, pretože veľmi dlho som nerobila, lebo pre jedného babračka a okrem neho to už nikto z nás neľúbi. Ale "sladká" to spomienka
.