
Frommykitchendotcom | Sedliacke zemiaky
Výborný obed alebo večera zo zemiakov a bryndze.
1 | kilogram | zemiaky |
250 | gramov | bryndza |
olej | ||
1 | kus | cibuľa |
rasca | ||
soľ | ||
petržlenová vňať | ||
150 | gramov | pancetta |
Zemiaky ošúpeme a narežeme na tenké krúžky. Dobre ich osolíme, posypeme trochou rasce a premiešame. Pripravíme si väčší pekáč (namažeme ho trochou masla alebo olejom) doň naukladáme zemiaky a dáme piecť na 200 C zhruba na 40-45 min.
Kým sa zemiaky pečú, pripravíme si pancettu a cibuľku. Pancettu narežeme na pásiky a opečieme na panvici z oboch strán. Vyberieme na tanier a v istom výpeku do zlatista opražíme cibuľku.
Upečené zemiaky vyberieme z rúry, rozmrvíme na nich bryndzu a vrátime do rúry na 5 minút, aby sa roztopila.
Na zemiaky nakoniec poukladáme pancettu a cibuľku a posypeme petržlenovou vňaťou. Najlepšie chutia hneď po upečení.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty