reklama

Polievka Hokkaido

Pridal/a Pegybabi dňa 14. 10. 2012 - 13:55 - Recepty Pegybabi
Polievka Hokkaido, Polievky, recept, Pegybabi

reklama
Krémová polievka Hokkaido bez smotany....veľmi dobrá
Ingrediencie
1 kus hokaido
2 kusov cibuľa
3 kusov bobkový list
5 kusov nové korenie
5 kusov zelené korenie
1 trocha morská soľ
1 polievková lyžica olivový olej
1 polievková lyžica sójová omáčka
1 polievková lyžica balzamikový ocot
1 čajová lyžička koriander
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup
Tekvicu Hokkaido aj s kôrou umyjeme. Špicatým nožíkom tekvicu rozrežeme na dve časti, jadierka odstránime a tekvicu nakrájame na kocky. Na olivovom oleji popražíme cibuľu, pridáme tekvicu a spoločne restujeme asi 10 minút. Potom prilejeme vodu alebo zeleninový vývar a uvedieme do varu. Osolíme, pridáme bobkový list, nové korenie a zelené korenie a varíme cca 30 minút. Ak je tekvica mäkká, odstavíme ju, vyberieme koreniny a rozmixujeme ju na krém. Pokiaľ je veľmi hustá, tak zriedime vodou alebo vývarom. Dochutíme mletým koriandrom, balzamikovým octom a sójovou omáčkou. Polievku môžme podávať s opraženými chlebovými krutónikmi.
Doplňujúce poznámky
Veľmi chutná a zdravá polievka.
Výnos
12 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama