Polievka Hokkaido

Popis

Krémová polievka Hokkaido bez smotany....veľmi dobrá
Polievka Hokkaido - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
ZdrojOd dcéry, trochu vylepšený
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

1kustekvica hokkaido
2kusycibuľa
3kusybobkový list
5kusynové korenie
5kusyzelené korenie
1trochamorská soľ
1polievková lyžicaolivový olej
1polievková lyžicasójová omáčka
1polievková lyžicabalzamikový ocot
1čajová lyžičkamletý koriander

Inštrukcie

Tekvicu Hokkaido aj s kôrou umyjeme. Špicatým nožíkom tekvicu rozrežeme na dve časti, jadierka odstránime a tekvicu nakrájame na kocky. Na olivovom oleji popražíme cibuľu, pridáme tekvicu a spoločne restujeme asi 10 minút. Potom prilejeme vodu alebo zeleninový vývar a uvedieme do varu. Osolíme, pridáme bobkový list, nové korenie a zelené korenie a varíme cca 30 minút. Ak je tekvica mäkká, odstavíme ju, vyberieme koreniny a rozmixujeme ju na krém. Pokiaľ je veľmi hustá, tak zriedime vodou alebo vývarom. Dochutíme mletým koriandrom, balzamikovým octom a sójovou omáčkou. Polievku môžme podávať s opraženými chlebovými krutónikmi.

Poznámky

Veľmi chutná a zdravá polievka.
Vaše hodnotenie: Žiadne
4.5
Priemer: 4.5 (2 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok