
Rýchla šampiňónová polievka
250 | gramov | šampiňóny |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | bujón |
soľ | ||
korenie | ||
bylinky | ||
1 | kus | vajce |
Cibulku nakrajat na drobno a opiect do sklovita na bravcovom smalci, 250 - 500 g sampinonov (hnede maju vyraznejsiu chut) nakrajat na male kusky a pridat k orestovanej cibulke, poprazit asi 3-5 minut, pridat 1 -2 kocky mäsoveho alebo zeleninoveho bujonu a zaliat vodou - tak aby boli sampinovy zakryte vodou (ja najradsej pouzivam mäsovy - je chutnejsi). Varit asi tak 20 - 25 minut.
Na halusky: 1-2 vajcia vymiesat s hladkou alebo polohrubou mukou - na take ani tekute ani pevne cesto, pridat trosku soli a mleteho korenia a nahadzat do vriacej polievky tesne pred koncom varenia a nechat este vriet asi 5 minut.
Polievku zobrat z ohna a pridat bylinky ( nasekanu petrzlenovu vnat alebo pazitku alebo medvedi cesnak alebo maggi,...) a este dochutit solou a korenim - podla chuti
mnam