
No keď už som sa s tými polievkami nejak rozbehla, tak ešte jednu fakt rýchlu a jednoduchú pridám. /A keďže tento týždeň som ešte nič "talianske" neuvarila, tak aspoň takto.../
3 | hrnčeky | vývar slepačí |
3 | kusov | vajce |
60 | gramov | parmezán |
trocha | petržlenová vňať |
1 šálka = 300ml
Ak nemáme nachystaný kurací vývar a pre prípad potreby odložený napr. v mrazáku, môžeme použiť 2 kocky slepačieho bujónu, na chuti polievka nič nestratí.
Kurací vývar alebo vodu /900ml+2 kocky bujónu/ privedieme do varu. Vajíčka rozšľaháme, pridáme parmezán a keď vývar začne vrieť vlejeme vajíčkovú zmes a premiešame. Prehrejeme a podávame posypané troškou parmezánu a petržlenovou vňaťou.
My ju máme radšej s nakrájanými hriankami so zapečeným syrom navrchu.
Ďakujem, Evka za milý komentár... ak na nejakú rýchlu a zaujímavú natrafím, určite pridám
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňaaam .......nie som vyložene polievková, mám to s nimi podobne ako ty. S vekom určité druhy polievok (hlavne tých rýchla-jednoduchá-a-dobrá) doslova vyhľadávam.
Pokojne pridávaj ďalšie