
M.á.r.i.a | Tekvicovo-pomarančový krém
Mám rada jedlá z rôznych druhov tekvíc, v chladničke na mňa pozeral zvyšok z maslovej tak čo s ňou... Šla do krémovej polievky.
Ingrediencie
2 | kusov | šalotka |
500 | gramov | tekvica maslová |
1 | kus | pomaranč |
1 | deciliter | smotana 12% |
1 | plátok | maslo |
soľ | ||
cukor | ||
biele korenie |
Postup
Šalotku nakrájame na drobno, tekvicu očistíme a nakrájame na väčšie kusy, pomaranč dobre umyjeme z polovičky nastrúhame kôru a z celého vyžmýkame šťavu.
Na masle si rozvoniame pomarančovú nastrúhanú kôru, pridáme šalotku a chvíľku restujeme. Pridáme tekvicu a opečieme ju. Zalejeme vodou tak aby bola prikrytá a veríme približne 20 min.
Rozmixujeme a prípadne aj prepasíruje cez jemné sitko. Pridáme pomarančovú šťavu a necháme prevrieť, podľa chuti osolíme, okoreníme a môžeme pridať štipku cukru. Na záver vmiešame smotanu.
Na tanieri som ozdobila mini mozarellou, syrovým chipsom, vňaťou. Pokvapkáme trochou olivového oleja a smotanou.
Syrový chips urobíme z nastrúhaného syra. Na papier na pečenie dáme malú kôpku syru, dáme do vyhriatej rúry, keď sa začne rozpúšťať opakom lyžičky ho roztiahneme ako chceme alebo necháme a vytvorí sa nám placka. Necháme v rúre kým zružovie - pozor ide to veľmi rýchlo. Po vychladnutí stiahneme z papiera.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bielkový chlebík s makom podľa mojej mamy
dasa_ | Bielkový chlebík s makom podľa mojej mamy
Bielkový chlebík s makom podľa mojej mamy
Jednoduchý bielkový chlebík s makom a sušenými brusnicami. Vláčny, chutný koláčik, v ktorom môžete zužitkovať zvyšné bielky z pečenia.
Hokaido halušky s bryndzou
dasa_
Hokaido halušky s bryndzou
Jesenná obmena tradičného slovenského jedla.