
kokosove gulicky tvarom a chutou podobne tym z obchodu
300 | gramov | kokos |
10 | gramov | lúpané mandle |
1 | plechovka | Salko |
trocha | mandľová aróma |
Do misky vylejeme menšiu konzervu Salka a nasypeme dve tretiny kokosu a dame za malu lyzicku zvolenej aromy (najlepsia je aj tak mandlova, s vanilkovou to ale vzbudzuje dojem, ze je to sladsie).
Zamiesame, aby z toho vznikla kasa a supneme do chladnicky. Najlepsie na celu noc, ale postacia aj dve hodiny (v pripade nudze hodina - nech sa to aspon trochu nasiakne). A zakryt, aby z toho nebola citit cela chladnicka.
Z hotovej masy potom vyberame lyzickou male kusky, vygulame v dlaniach na gulicku a dnu zatlacime mandlove jadro (alebo jeho polku, ak ich chceme viac). Este raz pogulame, aby mala pekny tvar a ovalame vo zvysnom kokose. Skladujeme v chladnicke. Ako dlho tam vydrzia, neviem, lebo dlhsie ako den tam nikdy neboli.
Robim ich na Vianoce ako doplnok ku vsetkym kolacom. Su rychlo hotove a hned mam dobry pocit, ako vela druhov som zas pochystala (giggle) . Pocet kusov zavisi od toho, ako velke gulicky robime.
A čas konzumácie??? Myslím, že u nás by to bolo pod 5 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nemajú tam byť pomrvené tortové oblátky , lebo ja mám presne tento recept ale bez kokosu / ten sa používa na obalovanie tej masy čo vznikne/
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nieco s oplatkami mam aj ja, ale toto je tak rychle, ze s tym vlastne nemas ani robotu. a da sa s tym experimentovat. namiesto mandle dat lieskovec alebo vlassky orech, alebo kusok kandizovanej kory z pomaranca a citrona. neovalat to v kokose, ale v struhanych orechoch, poliat cokoladou. ako aromu pridat trebars bananovu...
samo, ze to potom uz nie je rafaeolo, ale za pokus to stoji.
a postupnymi pokusmi sa raz dopracujem aj k ferero roscher .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Cas pripravy je cca 5 minut a gulanie guliciek asi pol hodinu. netusim preco mi tam suplo, ze dve hodiny