reklama

Zapečená špargľa s vajíčkom a paradajkami

Pridal/a Kamila dňa 11. 04. 2024 - 14:01 - Recepty Kamila
Zapečená špargľa s vajíčkom a paradajkami, Delená strava - recepty, recept, Kamila

Kamila | Zapečená špargľa s vajíčkom a paradajkami


reklama

Chutné a ľahké jedlo so špargľou pre tých, čo nemôžu mlieko, tým pádom ani syr a smotanu. Špargľa bude fajn aj zapečená len sa vajíčkom. Len hlavne biela špargľa musí byť čo najčerstvejšia. 

Ingrediencie
1 zväzok špargľa
3 kusov vajce
250 gramov cherry paradajky
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Špargľu umyjeme. Pri zelenej stačí zrezať konce a zľahka očistiť spodnú časť pomocou škrabky na zemiaky. Biela špargľa by mala byť čo najčerstvejšia, mladá. Po umytí bielu špargľu skúsime zľahka zlomiť. V mieste zlomu hornú časť varíme, spodnú, ktorá je drievnatá, nepoužijeme. To čo nám ostane potrebujeme očistiť škrabkou až po hlavičku, trochu dôkladnejšie ako pri zelenej.

Bielu špargľu varíme v slanej vode cca 10 minút. Zelenú netreba obvariť.

Preložíme ju na vymastenú zapekaciu misu, pokvapkáme olivovým olejom okoreníme podľa chuti, pridáme aj paradajky. Na vrch dáme po jednom celé vajíčka zľahka posolíme. Pečieme cca 20 minút pri teplote cca 220°C

Výnos
2 porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama