
Kamila | Zapečená špargľa s vajíčkom a paradajkami
Chutné a ľahké jedlo so špargľou pre tých, čo nemôžu mlieko, tým pádom ani syr a smotanu. Špargľa bude fajn aj zapečená len sa vajíčkom. Len hlavne biela špargľa musí byť čo najčerstvejšia.
1 | zväzok | špargľa |
3 | kusov | vajce |
250 | gramov | cherry paradajky |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie |
Špargľu umyjeme. Pri zelenej stačí zrezať konce a zľahka očistiť spodnú časť pomocou škrabky na zemiaky. Biela špargľa by mala byť čo najčerstvejšia, mladá. Po umytí bielu špargľu skúsime zľahka zlomiť. V mieste zlomu hornú časť varíme, spodnú, ktorá je drievnatá, nepoužijeme. To čo nám ostane potrebujeme očistiť škrabkou až po hlavičku, trochu dôkladnejšie ako pri zelenej.
Bielu špargľu varíme v slanej vode cca 10 minút. Zelenú netreba obvariť.
Preložíme ju na vymastenú zapekaciu misu, pokvapkáme olivovým olejom okoreníme podľa chuti, pridáme aj paradajky. Na vrch dáme po jednom celé vajíčka zľahka posolíme. Pečieme cca 20 minút pri teplote cca 220°C
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šúľance s makom
Alica7
Šúľance s makom
Výborné mäkkučké šúľance si môžete pripraviť aj s orechmi.
Jemná bábovka
Alica7
Jemná bábovka
Jemná bábovka, recept je do menšej bábovkovej formy Ø18 cm.