
Kamila | Zapečená špargľa s vajíčkom a paradajkami
Chutné a ľahké jedlo so špargľou pre tých, čo nemôžu mlieko, tým pádom ani syr a smotanu. Špargľa bude fajn aj zapečená len sa vajíčkom. Len hlavne biela špargľa musí byť čo najčerstvejšia.
Ingrediencie
1 | zväzok | špargľa |
3 | kusov | vajce |
250 | gramov | cherry paradajky |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie |
Postup
Špargľu umyjeme. Pri zelenej stačí zrezať konce a zľahka očistiť spodnú časť pomocou škrabky na zemiaky. Biela špargľa by mala byť čo najčerstvejšia, mladá. Po umytí bielu špargľu skúsime zľahka zlomiť. V mieste zlomu hornú časť varíme, spodnú, ktorá je drievnatá, nepoužijeme. To čo nám ostane potrebujeme očistiť škrabkou až po hlavičku, trochu dôkladnejšie ako pri zelenej.
Bielu špargľu varíme v slanej vode cca 10 minút. Zelenú netreba obvariť.
Preložíme ju na vymastenú zapekaciu misu, pokvapkáme olivovým olejom okoreníme podľa chuti, pridáme aj paradajky. Na vrch dáme po jednom celé vajíčka zľahka posolíme. Pečieme cca 20 minút pri teplote cca 220°C
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.
Paradajkové rizoto s cuketou
dasa_ | Paradajkové rizoto s cuketou
Paradajkové rizoto s cuketou
Krémové rizoto s čerstvými paradajkami, cuketou a bylinkami poteší každého, kto má rád rýchle, zdravé a jednoduché jedlá.