
dasa_ | Fazuľový guláš
Veľmi výdatná polievka, s pečivom poslúži aj ako hlavný chod
Ingrediencie
1 | kus | biela fazuľa |
2 | kusov | cibuľa |
2 | kusov | mrkva |
1⁄2 | kus | cuketa |
4 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | pretlak |
2 | polievkové lyžice | olej |
8 | kusov | zemiak |
2 | kusov | klobása |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | rasca |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | čajová lyžička | majoránka |
Postup
Fazuľu môžete najskôr uvariť, trvá to cca 2 hodiny. Alebo použijete hotovú konzervu fazule v slanom náleve a potom je polievka rýchlovka.
Mrkvu a cuketu nakrájame na kocky veľké asi 1 cm. Cibuľu očistíme a nakrájame ako na guláš.
Nakrájanú cibuľu restujeme na oleji skoro do hneda, pridáme mrkvu a cuketu a restujeme spolu. Potom pridáme paradajkový pretlak a znovu restujeme spolu. Odstavíme, pridáme mletú červenú papriku, rascu a čierne korenie, premiešame a zalejeme litrom vriacej vody alebo vývaru. Osolíme.
Očistené a nakrájané zemiaky vložíme do polievky. Ak treba dolejeme vodu a varíme asi 15 minút.
Pridáme uvarenú fazuľu a klobásu podľa vlastnej preferencie.
Spolu varíme ešte asi 10 minút. Ak treba, dolejeme vodu. Klobásu vyberieme, nakrájame na kolieska a vrátime do polievky. Nakoniec posypeme drvenou majoránkou.
Podávame s chlebom alebo pečivom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty