reklama

Parené buchty

Pridal/a Frommykitchendotcom dňa 20. 11. 2022 - 15:40 - Recepty Frommykitchendotcom
Parené buchty, Sladké jedlá, recept, Frommykitchendotcom

Frommykitchendotcom | Parené buchty


reklama

Obed ktorý poteší hlavne najmenších

Ingrediencie
Kvások:
42 gramov droždie čerstvé
2 decilitre mlieko vlažné
1 čajová lyžička kryštálový cukor
1 polievková lyžica polohrubá múka
Cesto:
750 gramov polohrubá múka
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
3 decilitre mlieko vlažné
2 kusov vajce
  trocha soľ
Ešte potrebujeme:
  lekvár
  maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Z droždia, múky (1 PL odoberieme z tých 750 g múky, ktorú si odvážime na cesto), cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Zvyšnú múku, cukor a soľ dáme do hlbšej misky, pridáme kvások , vajcia a vypracujeme cesto. Mlieko stále pridávam postupne, keďže záleží od múky koľko ho “vezme”.

Hotové cesto dáme kysnúť na teplé miesto. Ja ho zvyknem nechať kysnúť 10 min, potom ho premiesim a znova nechám kysnúť asi 25 min. 

Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na asi 1 cm a vykrajujeme pohárom kolieska ktoré potom plníme džemom. Naposledy sa mi vykrajovať nechcelo, tak som cesto krájala nožom na štvorce. 
Dobre ich zlepíme, aby džem nevytiekol a ukladáme na dosku zlepenou časťou nadol. Prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 10 minút podkysnúť.

Buchty ukladáme do parného hrnca, jemne ho namažeme maslom a paríme 15 min. Hotové buchty ukladám na tanier taktiež jemne premazaným maslom. Ja ich nám najradšej s kakaom a cukrom, ale nepohrdnem ani makovými. 

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama