reklama

Bravčové klopsy s ružičkovým kelom na smotane

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 02. 04. 2022 - 15:59 - Recepty M.á.r.i.a
Bravčové klopsy s ružičkovým kelom na smotane, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Ako pripraviť ružičkvý kel ...

Ingrediencie
Bravčové klopsy:
500 gramov bravčové plece
1 kus vajce
1 kus zemiak
1 strúčik cesnak
1⁄2 čajová lyžička soľ
  trocha mleté čierne korenie
3 polievkové lyžice hladká múka
Na ružičkový kel:
500 gramov ružičkový kel
1⁄2 liter zeleninový vývar
150 millilitrov smotana na šľahanie
1 polievková lyžica olej
1 polievková lyžica hladká múka
1 plátok maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso si pomeliem, nastrúham na jemno uvarený väčší zemiak a cesnak a pridám soľ, korenie, vajíčko. Dobre spolu premiešam a nechám v chlade odpočinúť.

Medzitým si pripravím kel - očitené ružičky kelu dám variť do vývaru 15 min.( tak na skus ). Na oleji spením na chvíľku múku, zalejem smotanou a dobre rozmiešam, postupne pridávam vývar, v ktorom sa varil kel a nechám spolu prevariť pár min., ružičky kelu prekrojím a dám do smotany.

Dochutím soľou, mletým bielym korením, trochu muškátového oriešku, plátkom masla a pár kvapiek citrónovej šťavy.

Z mäsa si vlhkým rukami robím guľky, obalím ich v hl. múke a vysmažím na oleji. Podávam s pučenými zemiakmi s jarnou cibuľkou.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama