reklama

Bryndzové halušky so slaninou a cibuľkou

Pridal/a Slavka K dňa 23. 03. 2024 - 21:41 - Recepty Slavka K
Bryndzové halušky so slaninou a cibuľkou, Hlavné jedlá, recept, Slavka K

Slavka K | Bryndzové halušky so slaninou a cibuľkou


reklama

Tradičné bryndzové halušky doplnené o kyslú smotanu a zelenú cibuľku.

Ingrediencie
Halušky:
500 gramov zemiaky
1 kus vajce
250 gramov hladká múka
1⁄4 čajová lyžička soľ
Dokončenie:
250 gramov bryndza
200 gramov kyslá smotana
150 gramov slanina
1 zväzok jarná cibuľka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme k nim vajíčko, soľ a múku. Premiešame. Množstvo múky závisí aj od zemiakov. Ak obsahujú viac vody možno budete potrebovať viac múky. Pridávame jej toľko aby bolo cesto dostatočné husté a halušky sa vo vriacej vode nerozpadali.

Cesto na bryndzové halušky
Foto: Slavka K

Zemiakové cesto "pretlačíme cez haluškovač" do osolenej vriacej vody. Halušky premiešame, aby sa nezlepili. Varíme ich cca 5 minút. Potom scedíme.

Bryndzové halušky postup
Foto: Slavka K

Slaninu a cibuľu nakrájame na malé kúsky a v malom hrnci (pánvičke) opražíme. 

V miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou a pridáme halušky, premiešame. Podávame ich na tanieri s opraženou slaninou a nadrobno nakrájanou zelenou cibuľkou.

Doplňujúce obrázky
Bryndzové halušky so slaninou a cibuľkou, Hlavné jedlá, recept, Slavka K, 1

Slavka K

Výnos
4 porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama