
Slavka K | Bryndzové halušky so slaninou a cibuľkou
Tradičné bryndzové halušky doplnené o kyslú smotanu a zelenú cibuľku.
Halušky: | ||
500 | gramov | zemiaky |
1 | kus | vajce |
250 | gramov | hladká múka |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
Dokončenie: | ||
250 | gramov | bryndza |
200 | gramov | kyslá smotana |
150 | gramov | slanina |
1 | zväzok | jarná cibuľka |
Zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme k nim vajíčko, soľ a múku. Premiešame. Množstvo múky závisí aj od zemiakov. Ak obsahujú viac vody možno budete potrebovať viac múky. Pridávame jej toľko aby bolo cesto dostatočné husté a halušky sa vo vriacej vode nerozpadali.

Zemiakové cesto "pretlačíme cez haluškovač" do osolenej vriacej vody. Halušky premiešame, aby sa nezlepili. Varíme ich cca 5 minút. Potom scedíme.

Slaninu a cibuľu nakrájame na malé kúsky a v malom hrnci (pánvičke) opražíme.
V miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou a pridáme halušky, premiešame. Podávame ich na tanieri s opraženou slaninou a nadrobno nakrájanou zelenou cibuľkou.

Slavka K
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty