
melisa | Fašírky pečené v rúre
Výborné fašírky pripravíte aj bez vyprážanie. Dobré budú na teplo i na studeno.
800 | gramov | bravčové plece mleté |
2 | kusov | rožky |
2 | kusov | vajce |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | cibuľa |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | čajová lyžička | soľ |
trocha | olej | |
strúhanka |
Do misky dáme mleté mäso, nadrobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajíčka, vyžmýkané rožky, ktoré sme predtým pokrájali a namočili do mlieka, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, zamiešame, necháme postáť aby sa chute spojili a podľa potreby zahustíme strúhankou.
Rukou namočenou v studenej vode tvoríme guľky, obalíme v strúhanke a kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Povrch pokvapkáme olejom alebo bravčovou masťou.
Pečieme pri teplote 200°C cca 40 - 50 minút.
Podávame s prílohou podľa výberu. U nás to bol majonézový šalát.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty