Výborné jedlo na teplo i na studeno:))

Porcie | |
---|---|
Zdroj | moje recepty |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 50 minút |
Celkový čas | 1 hod, 20 minút |
Ingrediencie
800 | gramov | bravčové plece mleté |
2 | kusy | rožky |
2 | kusy | vajce |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | cibuľa |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | čajová lyžička | soľ |
trocha | olej | |
strúhanka |
Inštrukcie
Do misky dáme mleté mäso, nadrobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajíčka, vyžmýkané rožky, ktoré sme predtým pokrájali a namočili do mlieka, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, zamiešame, necháme postáť aby sa chute spojili a podľa potreby zahustíme strúhankou.
Rukou namočenou v studenej vode tvoríme guľky, obalíme v strúhanke a kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Povrch pokvapkáme olejom alebo bravčovou masťou.
Pečieme pri teplote 200°C cca 40 - 50 minút.
Podávame s prílohou podľa výberu. U nás to bol majonézový šalát.
Dobrú chuť!