
M.á.r.i.a
Jačmenné krúpy boli základ slovenskej kuchyne a rada ich vraciam na tanier aj ja v modernejšej podobe.
Ingrediencie
1 | hrnček | krúpy |
2 | hrnčeky | zeleninový vývar |
50 | gramov | slanina prerastená |
1 | kus | cibuľa |
250 | gramov | ružičkový kel |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
2 | polievkové lyžice | olej |
500 | gramov | kuracia pečeň |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej |
Postup
Jačmenné krúpy sú vo viacerých veľkostiach, na takéto jedlo ako "krupoto" sú vhodné trochu väčšie použila som č. 7. Krúpy som viackrát prepláchla vodou, zaliala aby boli ponorené a nechala cez noc stáť. Stačí ich namočiť aj na menšiu dobu ale vtedy sa musia dlhšie variť.
Ráno vodu zlejem, krúpy zalejem vývarom a dám variť do mäkka, asi 45-60 min. Ružičkový kel si čistím a oblanžírujem.
Slaninu nakrájam na menšie kocky, cibuľu na prúžky a spolu orestujem na oleji, pridám ružičkový kel a spolu chvíľku podusím, dám krúpy a prehrejem. Podľa chuti pridám soľ a čerstvo mleté korenie.
Podávala som s restovanou kuracou pečeňou - na oleji spením cibuľu, prudko opečiem pečeň, trochu korenia a restujem asi 10 min. Solím až na tanieri.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Brokolicové fašírky
Alica7
Brokolicové fašírky
Chutné a zdravé zeleninové fašírky s brokolicou a mrkvou.
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
dasa_
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
Jednoduchý a veľmi rýchly spôsob spracovania jahôd, ktorý poteší najmä všetky deti.