reklama

Jačmenné krúpy s ružičkovým kelom, kuracia pečeň

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 10. 11. 2022 - 12:09 - Recepty M.á.r.i.a
Jačmenné krúpy s ružičkovým kelom, kuracia pečeň, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a


reklama

Jačmenné krúpy boli základ slovenskej kuchyne a rada ich vraciam na tanier aj ja v modernejšej podobe.

Ingrediencie
1 hrnček krúpy
2 hrnčeky zeleninový vývar
50 gramov slanina prerastená
1 kus cibuľa
250 gramov ružičkový kel
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
2 polievkové lyžice olej
500 gramov kuracia pečeň
1 kus cibuľa
2 polievkové lyžice olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Jačmenné krúpy sú vo viacerých veľkostiach, na takéto jedlo ako "krupoto" sú vhodné trochu väčšie použila som č. 7. Krúpy som viackrát prepláchla vodou, zaliala aby boli ponorené a nechala cez noc stáť. Stačí ich namočiť aj na menšiu dobu ale vtedy sa musia dlhšie variť.

Ráno vodu zlejem, krúpy zalejem vývarom a dám variť do mäkka, asi 45-60 min. Ružičkový kel si čistím a oblanžírujem.

Slaninu nakrájam na menšie kocky, cibuľu na prúžky a spolu orestujem na oleji, pridám ružičkový kel a spolu chvíľku podusím, dám krúpy a prehrejem. Podľa chuti pridám soľ a čerstvo mleté korenie.

Podávala som s restovanou kuracou pečeňou - na oleji spením cibuľu, prudko opečiem pečeň, trochu korenia a restujem asi 10 min. Solím až na tanieri.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama