
M.á.r.i.a | Veľkonočná parená knedla
Aj knedle si treba obzvláštniť a jedlo hneď iné, toto pripomína v reze vajíčko, takže sa hodí aj na veľkonočné sviatky.
Ingrediencie
300 | gramov | polohrubá múka |
25 | gramov | droždie |
1 | polievková lyžica | cukor krupica |
2 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
Postup
Do 1 dl vlažnej vody pomrvím droždie, pridám cukor a nechám vzísť kvások.
Pridám do múky aj s olejom a soľou a s postupným pridávaním vlažnej vody (asi 1,5 dl) vypracujem hladké, pružné cesto, nie moc mäkké.
Nechám zakryté kysnúť na teplom mieste asi 40 min.
Odoberiem menší kúsok do ktorého zapracujem kurkumu. Cesto si roztlačím a na kraj dám šúľok zafarbeného cesta, stočím a vytvarujem knedľu.
Opäť ju prikryjem a nechám podkysnúť ešte 20 min.
Parím 20 min, vyberiem popichám špajdľou a potriem zľahka olejom.
Už len nakrájať a môžeme podávať, u nás dnes segedín.
Zafarbiť si môžete aj s trochou šťavy z mrkvy, cvikle, špenátu alebo na čierno zafarbiť riasami....
Na segedím má každá svoj domáci receptík.

M.á.r.i.a

M.á.r.i.a

M.á.r.i.a

M.á.r.i.a
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.