Aj knedle si treba obzvláštniť a jedlo hneď iné, toto pripomína v reze vajíčko, takže sa hodí aj na veľkonočné sviatky.
300 | gramov | polohrubá múka |
25 | gramov | droždie |
1 | polievková lyžica | cukor krupica |
2 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
Do 1 dl vlažnej vody pomrvím droždie, pridám cukor a nechám vzísť kvások.
Pridám do múky aj s olejom a soľou a s postupným pridávaním vlažnej vody (asi 1,5 dl) vypracujem hladké, pružné cesto, nie moc mäkké.
Nechám zakryté kysnúť na teplom mieste asi 40 min.
Odoberiem menší kúsok do ktorého zapracujem kurkumu. Cesto si roztlačím a na kraj dám šúľok zafarbeného cesta, stočím a vytvarujem knedľu.
Opäť ju prikryjem a nechám podkysnúť ešte 20 min.
Parím 20 min, vyberiem popichám špajdlou a potriem zľahka olejom.
Už len nakrájať a môžeme podávať, u nás dnes segedín.
Zafarbiť si môžete aj s trochou šťavy z mrkvy, cvikle, špenátu alebo na čierno zafarbiť riasami....
Na segedím má každá svoj domáci receptík.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.