
sedita321123
Pečená zeleninová príloha s cviklou. K obedu alebo večeri. Uvedené množstvá zeleniny sú len orientačné.
Ingrediencie
2 | kusov | cvikla predvarená |
2 | kusov | mrkva |
1 | kus | petržlen |
3 | strúčiky | cesnak |
2 | kusov | bataty |
200 | gramov | šampiňóny |
1 | kus | brokolica |
200 | gramov | ružičkový kel |
trocha | olej rastlinný | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | rasca mletá | |
trocha | soľ | |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
Postup
Na pečenie sa môže použiť akákoľvek zelenina, ktorú máte radi. Množstvo a výber jednotlivých druhov je len na vás. Treba si však uvedomiť, že nie všetky druhy si vyžadujú rovnaký čas pečenia, preto treba skombinovať len také druhy, ktoré sa pečú približne rovnako dlho.
Surová cvikla sa pečie cca 30-40 minút, preto ju predvaríme v osolenej vode s rascou. Ostatnú zeleninu ošúpeme a nakrájame, najlepšie na veľkosť jedného sústa. Mrkvu na kolieska, petržlen na menšie kúsky. Šampiňóny nakrájame na polovičky, cuketu a batáty na menšie kúsky. Brokolicu rozdelíme na menšie ružičky. Strúčiky cesnaku ošúpeme, dáme piecť celé alebo môžeme roztlačiť do marinády. Ružičky kelu ponecháme celé.
Do veľkej misy nalejeme olej, pridáme soľ, čierne korenie, rascu, citrónovú šťavu, príp. pretlačený cesnak a vymiešame marinádu.
Do marinády pridáme nakrájanú osušenú zeleninu, dôkladne premiešame a necháme chvíľu odstáť, aby sa všetko v marináde dobre obalilo a chute spojili.
Zeleninu preložíme na olejom vymazaný plech tak, aby bola rozložená pravidelne a nebola nahromadená na sebe.
Takto pripravenú zeleninovú zmes dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečieme cca 30 minút. V polovici pečenia je vhodné zeleninu premiešať a obrátiť, aby sa každý kúsok upiekol rovnomerne zo všetkých strán. Upečená zelenina by mala byť mäkká, ale chrumkavá. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.