
M.á.r.i.a | Plnené kuracie stehienka
A sa vám zunuje kuracia klasika skúste stehienka naplniť a dodať im trochu chuť, tentokrát to boli krabie tyčinky.
6 | kusov | kuracie stehná dolné |
6 | kusov | krabie tyčinky |
6 | plátky | šunka |
1 | čajová lyžička | karí korenie |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
2 | polievkové lyžice | olej |
3⁄4 | hrnček | pohánka |
1⁄2 | kus | pór |
50 | gramov | slanina prerastená |
1 | polievková lyžica | olej |
Kuracie stehná vykostím - obrežem hore kĺbik a tenkým nožíkom idem okolo kosti, potom stačí mäso sťahovať tak ako prst na rukavici až sa stehienko celé "vyzlečie" od kosti, odrežem pri koži a naspäť obrátim aby koža bola na vrchu.
Pohánku prepláchnem na sitku teplou vodou, zalejem 1,5 pohárom vody, osolím a dám variť, nechám zovrieť a varím 10 min. Potom vypnem, prikryjem a nechám dôjsť. Voda sa vyparí a vstrebe. Takto uvarená pohánka je základ aj na iné dochutenie, použitie.
Krabie tyčinky nechám zamrazené, lepšie sa s nimi pracuje, posypem ich karí korením, obalím v plátku šunky a vtlačím do stehienka kde bola kosť.
Stehienka osolím, okorením, obalím v múke a prudko opečiem z každej strany na oleji. Dám do zapekacej misy, podlejem trochou vody, pridám plátok masla a dám do vyhriatej rúry na 170° dopiecť 20 min.
Na panvici si opražím slaninku, pridám nakrájaný pór a chvíľku podusím. Potom prisype uvarenú pohánku a nechám spolu prehriať. Podľa chuti dosolím a okorením.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty