
M.á.r.i.a
Tekvica s netradičnou prílohou.
Ingrediencie
Prívarok: | ||
1 | kus | tekvica |
1 | kus | cibuľa |
3 | polievkové lyžice | olej |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie 33 % |
1 | polievková lyžica | kôpor čerstvý |
soľ | ||
1 | čajová lyžička | cukor |
1 | čajová lyžička | citrónová šťava |
Knedľa: | ||
3 | kusov | rožky |
1 | deciliter | mlieko |
150 | gramov | tvaroh jemný hrudkovitý |
2 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | krupica |
1 | polievková lyžica | petržlenová vňať |
1 | čajová lyžička | soľ |
Postup
Tekvicu nakrájam na kocky a dám dusiť na spenenú cibuľku, osolím a dusím do mäkka ako je treba podlejem len trochou vody. Tekvicu popučím, zalejem smotanou a nechám prevariť, pridám cukor a kôpor. Keď trochu vychladne zamiešam citrónovú šťavu podľa chuti.
Rožky nakrájam na kocky, zalejem vlažným mliekom. Tvaroh vymiešam so žĺtkami, osolím, pridám na jemno nasekanú vňať a zamiešam k rožkom, dosypem krupicu a spolu dobre premiešam.
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh a zľahka viešam do hmoty. Nastrihám si štvorce z fólie, do stredu dám hmotu a zbalím do batôžka (nie moc stiahnuť cesto lebo rastie, dobre zaviaže na vrchu a dám variť do vrelej vody. Varím 20 min.
Na tanier naberiem tekvicu, do stredu posadím knedľu, posadím na ňu volské oko a môže byť aj opečená klobáska.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.