Buchta k rannej kávičke

Pridal/a M.á.r.i.a

Trený koláč, ktorý k šálke kávy, kakau sa najlepšie hodí na raňajky.

Buchta k rannej kávičke - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

150gramovmaslo
250gramovcukor práškový
1kusvanilkový cukor
6kusyvajce
500gramovpolohrubá múka
250mililitrovsmotana na šľahanie 33 %
1kusprášok do pečiva
1polievková lyžicacitrónová kôra
60gramovkakao

Inštrukcie

Maslo vyšľahať s cukru, vanilkou do peny. Postupne pridám žĺtka, nastrúhanú citrónovú kôru a dobre spolu zašľaháme.

Do tejto hmoty pridám po lyžiciach 250 g múku a prilejem smotanu na šľahanie. Ďalších 250 g múky zmiešam s práškom do pečiva, vyšľahám tuhý sneh zo 6 bielkov a zamiešam do vypracovanej hmoty.

Rozdelím na polovicu a do jednej vmiešam kvalitné kakao, ktoré si dobre vymiešam troche mlieka.

Kakaovú hmotu vylejem do vymastenej a vysypanej formy - len spodok nie boky aby som mala korpus rovný. Cesto rozotriem viac do bokov a potom viac z výšky vlejem svetlé cesto aby sa urobil tlak a vytlačilo to kakaové.

Pečiem na 180 st. približne hodinu - skúšam špilkou. Na ešte teplý korpus vyberiem z formy a položím vrchnou stranou na mriežku, po 5 min. ho otočím o 90 °aby sa mi na vrch vytvorila mriežka, potom prevrátim spodkom a nechám vychladnúť.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok