
reklama
Palacinkový dezert zo špaldovej pšeničnej múky, smotanového pudingového krému a jahôd.
Ingrediencie
500 | millilitrov | mlieko polotučné |
5 | polievkové lyžice | špaldová múka hladká |
5 | polievkové lyžice | špaldová múka celozrnná |
2 | kusov | vajce |
štipka | soľ | |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
štipka | škorica mletá | |
100 | gramov | maslo na vyprážanie |
trocha | jahodový džem | |
1 | balík | smotanový vanilkový puding |
1 | kus | kyslá smotana |
300 | gramov | jahody |
2 | kusov | physalis |
Na ozdobu: | ||
40 | gramov | horká čokoláda |
trocha | mäta čerstvá |
Postup
- Najprv si pripravíme pudingovo-smotanový krém. Podľa návodu uvaríme puding. Do vychladnutého pridáme kyslú smotanu a dôkladne vymiešame. Podľa chuti dosladíme a odložíme do chladu.
- Z mlieka, múky, vajec, kryštálového a vanilkového cukru, štipky škorice a soli ručne metličkou vyšľaháme palacinkové cesto. Necháme odstáť asi 10 minút.
- Potom na masle na panvici vyprážame tenké palacinky. Hotové natierame striedavo džemom a smotanovým krémom. Ukladáme na seba do tvaru nízkej tortičky.
- Na poslednú, vrchnú palacinku natrieme hrubšiu vrstvu krému, ozdobíme jahodami, do stredu dáme physalis, pomedzi nasekanú čokoládu a lístky mäty. Odložíme do chladničky na 2 hodiny a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule