reklama
Palacinkový dezert zo špaldovej pšeničnej múky, smotanového pudingového krému a jahôd.
Ingrediencie
500 | millilitrov | mlieko polotučné |
5 | polievkové lyžice | špaldová múka hladká |
5 | polievkové lyžice | špaldová múka celozrnná |
2 | kusov | vajce |
štipka | soľ | |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
štipka | škorica mletá | |
100 | gramov | maslo na vyprážanie |
trocha | jahodový džem | |
1 | balík | smotanový vanilkový puding |
1 | kus | kyslá smotana |
300 | gramov | jahody |
2 | kusov | physalis |
Na ozdobu: | ||
40 | gramov | horká čokoláda |
trocha | mäta čerstvá |
Postup
- Najprv si pripravíme pudingovo-smotanový krém. Podľa návodu uvaríme puding. Do vychladnutého pridáme kyslú smotanu a dôkladne vymiešame. Podľa chuti dosladíme a odložíme do chladu.
- Z mlieka, múky, vajec, kryštálového a vanilkového cukru, štipky škorice a soli ručne metličkou vyšľaháme palacinkové cesto. Necháme odstáť asi 10 minút.
- Potom na masle na panvici vyprážame tenké palacinky. Hotové natierame striedavo džemom a smotanovým krémom. Ukladáme na seba do tvaru nízkej tortičky.
- Na poslednú, vrchnú palacinku natrieme hrubšiu vrstvu krému, ozdobíme jahodami, do stredu dáme physalis, pomedzi nasekanú čokoládu a lístky mäty. Odložíme do chladničky na 2 hodiny a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.