Palacinkový dezert zo špaldovej pšeničnej múky, smotanového pudingového krému a jahôd.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
500 | mililitrov | mlieko polotučné |
5 | polievkové lyžice | špaldová múka hladká |
5 | polievkové lyžice | špaldová múka celozrnná |
2 | kusy | vajce |
štipka | soľ | |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
štipka | škorica mletá | |
100 | gramov | maslo na vyprážanie |
trocha | jahodový džem | |
1 | balík | smotanový vanilkový puding |
1 | kus | kyslá smotana |
300 | gramov | jahody |
2 | kusy | physalis |
Na ozdobu: | ||
40 | gramov | horká čokoláda |
trocha | mäta čerstvá |
Inštrukcie
- Najprv si pripravíme pudingovo-smotanový krém. Podľa návodu uvaríme puding. Do vychladnutého pridáme kyslú smotanu a dôkladne vymiešame. Podľa chuti dosladíme a odložíme do chladu.
- Z mlieka, múky, vajec, kryštálového a vanilkového cukru, štipky škorice a soli ručne metličkou vyšľaháme palacinkové cesto. Necháme odstáť asi 10 minút.
- Potom na masle na panvici vyprážame tenké palacinky. Hotové natierame striedavo džemom a smotanovým krémom. Ukladáme na seba do tvaru nízkej tortičky.
- Na poslednú, vrchnú palacinku natrieme hrubšiu vrstvu krému, ozdobíme jahodami, do stredu dáme physalis, pomedzi nasekanú čokoládu a lístky mäty. Odložíme do chladničky na 2 hodiny a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!