Jahodový palacinkový dezert

Pridal/a sedita321123

Palacinkový dezert zo špaldovej pšeničnej múky, smotanového pudingového krému a jahôd.

Jahodový palacinkový dezert - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

500mililitrovmlieko polotučné
5polievkové lyžicešpaldová múka hladká
5polievkové lyžicešpaldová múka celozrnná
2kusyvajce
 štipkasoľ
1balíkvanilkový cukor
1⁄2polievková lyžicakryštálový cukor
 štipkaškorica mletá
100gramovmaslo na vyprážanie
 trochajahodový džem
1balíksmotanový vanilkový puding
1kuskyslá smotana
300gramovjahody
2kusyphysalis
Na ozdobu:
40gramovhorká čokoláda
 trochamäta čerstvá

Inštrukcie

  1. Najprv si pripravíme pudingovo-smotanový krém. Podľa návodu uvaríme puding. Do vychladnutého pridáme kyslú smotanu a dôkladne vymiešame. Podľa chuti dosladíme a odložíme do chladu.
  2. Z mlieka, múky, vajec, kryštálového a vanilkového cukru, štipky škorice a soli ručne metličkou vyšľaháme palacinkové cesto. Necháme odstáť asi 10 minút.
  3. Potom na masle na panvici vyprážame tenké palacinky. Hotové natierame striedavo džemom a smotanovým krémom. Ukladáme na seba do tvaru nízkej tortičky.
  4. Na poslednú, vrchnú palacinku natrieme hrubšiu vrstvu krému, ozdobíme jahodami, do stredu dáme physalis, pomedzi nasekanú čokoládu a lístky mäty. Odložíme do chladničky na 2 hodiny a môžeme servírovať. 

Dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok