reklama

Jahodový palacinkový dezert

Pridal/a sedita321123 dňa 21. 11. 2022 - 01:58 - Recepty sedita321123
Jahodový palacinkový dezert, Koláče, recept, sedita321123

reklama

Palacinkový dezert zo špaldovej pšeničnej múky, smotanového pudingového krému a jahôd.

Ingrediencie
500 millilitrov mlieko polotučné
5 polievkové lyžice špaldová múka hladká
5 polievkové lyžice špaldová múka celozrnná
2 kusov vajce
  štipka soľ
1 balík vanilkový cukor
1⁄2 polievková lyžica kryštálový cukor
  štipka škorica mletá
100 gramov maslo na vyprážanie
  trocha jahodový džem
1 balík smotanový vanilkový puding
1 kus kyslá smotana
300 gramov jahody
2 kusov physalis
Na ozdobu:
40 gramov horká čokoláda
  trocha mäta čerstvá
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup
  1. Najprv si pripravíme pudingovo-smotanový krém. Podľa návodu uvaríme puding. Do vychladnutého pridáme kyslú smotanu a dôkladne vymiešame. Podľa chuti dosladíme a odložíme do chladu.
  2. Z mlieka, múky, vajec, kryštálového a vanilkového cukru, štipky škorice a soli ručne metličkou vyšľaháme palacinkové cesto. Necháme odstáť asi 10 minút.
  3. Potom na masle na panvici vyprážame tenké palacinky. Hotové natierame striedavo džemom a smotanovým krémom. Ukladáme na seba do tvaru nízkej tortičky.
  4. Na poslednú, vrchnú palacinku natrieme hrubšiu vrstvu krému, ozdobíme jahodami, do stredu dáme physalis, pomedzi nasekanú čokoládu a lístky mäty. Odložíme do chladničky na 2 hodiny a môžeme servírovať. 

Dobrú chuť!

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama