
Kamila | Mrkvové muffiny s banánom
Výborné hrnčekové šťavnaté muffiny v bezlepkovej, bezmliečnej verzii a bez klasického cukru.
Ingrediencie
1 3⁄4 | hrnčeky | bezlepková ovsená múka |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
2 | kusov | vajce |
2 | kusov | banán |
1⁄4 | hrnček | olej |
1⁄4 | hrnček | agávový sirup |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | kusov | mrkva |
Postup
Očistíme mrkvu a nastrúhame najemno.
V jednej miske vymiešame všetky suché ingrediencie - múku, sódu, prášok do pečiva, vanilkový cukor.
V druhej zmiešame vajíčka, olej, agáve a čerstvo popučené banány.
Spojíme suché a mokré ingrediencie a nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu.
Do formy na muffiny vložíme papierové košíčky a vymastíme ich, pre istotu. Naplníme hmotou od 3/4 a pečieme pre teplote cca 170°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.