Výborné hrnčekové šťavnaté muffiny v bezlepkovej, bezmliečnej verzii a bez klasického cukru.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
1 3⁄4 | šálka | ovsená múka |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
2 | kusy | vajce |
2 | kusy | banán |
1⁄4 | šálka | olej |
1⁄4 | šálka | agávový sirup |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | kusy | mrkva |
Inštrukcie
Očistíme mrkvu a nastrúhame najemno.
V jednej miske vymiešame všetky suché ingrediencie - múku, sodu, prášok do pečiva, vanilkový cukor.
V druhej zmiešame vajíčka, olej, agáve a čerstvo popučené banány.
Spojíme suché a mokré ingrediencie a nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu.
Do formy na muffiny vložíme papierové košíčky a vymastíme ich, pre istotu. Naplníme hmotou od 3/4 a pečieme pre teplote cca 170°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Postup:
