
Kamila
Výborný koláčik s celozrnou špaldovou múkou a ovocím, zložením vhodný aj pri histaminovej intolerancii.
7 | kusov | vajce |
200 | gramov | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
125 | gramov | maslo |
125 | millilitrov | voda |
300 | gramov | špaldová múka celozrnná |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | karob alebo kakao |
250 | gramov | čučoriedky |
Maslo roztopíme a necháme vychladnúť.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Znížime otáčky a na striedačku prilievame vodu a pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame roztopené maslo-Plech vymastíme, vysypeme múkou a nalejeme 2/3 hmoty.
K zvyšnej dôkladne primiešame kakao, alebo karob. Môžeme pridať 1PL vody. Tmavú hmotu rovnomerne nalejeme na svetlú, po celom plechu. Na záver posypeme čučoriedkami, moje boli mrazené. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vlastnou rúrou.

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sójovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...