
Kamila
Výborný koláčik s celozrnou špaldovou múkou a ovocím, zložením vhodný aj pri histaminovej intolerancii.
Ingrediencie
7 | kusov | vajce |
200 | gramov | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
125 | gramov | maslo |
125 | millilitrov | voda |
300 | gramov | špaldová múka celozrnná |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | karob alebo kakao |
250 | gramov | čučoriedky |
Postup
Maslo roztopíme a necháme vychladnúť.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Znížime otáčky a na striedačku prilievame vodu a pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame roztopené maslo-Plech vymastíme, vysypeme múkou a nalejeme 2/3 hmoty.
K zvyšnej dôkladne primiešame kakao, alebo karob. Môžeme pridať 1PL vody. Tmavú hmotu rovnomerne nalejeme na svetlú, po celom plechu. Na záver posypeme čučoriedkami, moje boli mrazené. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vlastnou rúrou.

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Brokolicové fašírky
Alica7 | Brokolicové fašírky
Brokolicové fašírky
Chutné a zdravé zeleninové fašírky s brokolicou a mrkvou.
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
dasa_ | Jahodová dreň
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
Jednoduchý a veľmi rýchly spôsob spracovania jahôd, ktorý poteší najmä všetky deti.