
Dzeny
Malo by to byť dostatočne proteínové, pridať môžete arašidové maslo, na osladenie javorový sirup.
250 | gramov | tvaroh |
1 | hrnček | ovsené vločky |
300 | millilitrov | voda |
med | ||
1 | balík | vanilkový cukor |
Ovsené vločky zalejeme vodou a necháme napučať.
Potom pridáme tvaroh a med, rozmixujeme. Ak je hmota príliš hustá, môžeme pridať trochu vody.
V pôvodnom recepte bolo aj arašidové maslo, ale to som nemala, rozmýšľala som, že by som pridala mandle, ale nakoniec som to urobila len tak jednoducho.
Kto rieši cukor, pretože nemôže, prípadne nechce, tak vynechá vanilkový cukor a nahradí ho iným sladidlom. Ja som chcela, aby to chutilo vanilkovo a nemala som vanilkový lusk, tak som to vyriešila takto. Chutí to výborne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.