
dasa_
reklama
Ak zvyknete vylamovať cesnak, jeho výhonky môžete použiť napríklad na polievku
Ingrediencie
1 | kus | cibuľa |
3 | kusov | zemiak |
3 | polievkové lyžice | jačmenné krupy |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
1 | hrsť | cesnakové výhonky |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | čajová lyžička | soľ |
Postup
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky
Krúpy prepláchneme
Cibuľu nakrájame na kocky
Cesnakové výhonky nakrájame na malé kúsky
Rozpálime olej, opečieme cibuľu. Pridáme zemiaky, väčšiu časť cesnakových výhonkov a dobre premiešame.
Posypeme kurkumou a zalejeme vodou.
Pridáme krúpy, osolíme a varíme asi 25 minút.
Tesne pred dovarením prisypeme zvyšok pokrájaných cesnakových výhonkov.
Výnos
4 porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.