reklama
Špagety s červenou fazuľou, čili papričkou a mozzarellou.
Ingrediencie
400 | gramov | špagety |
trocha | olej olivový | |
4 | strúčiky | cesnak |
250 | gramov | paradajkové pyré |
1 | kus | chilli paprička |
štipka | soľ | |
štipka | mleté čierne korenie | |
štipka | bazalka sušená | |
1 | plechovka | fazuľa červená v sladko-slanom náleve |
2 | kusov | mozzarella s bazalkou |
Postup
- Špagety dáme variť do vriacej osolenej vody a uvaríme na al dente.
- Cesnak a čili papričku nakrájame nadrobno. Mozzarellu na malé kocky.
- Wok rozohrejeme a prilejeme olej, na ktorom dozlatista orestujeme cesnak. Pridáme čili papričku (jadierka odstránime) a asi 3 minúty spolu popražíme. Osolíme a okoreníme.
- Primiešame paradajkové pyré, ochutíme bazalkou a prevaríme. Základ na špagety máme hotový.
- Do paradajkového základu za stáleho miešania pridáme konzervovanú sterilizovanú červenú fazuľu aj s nálevom, ak treba omáčku ešte dochutíme soľou či korením a prevaríme.
- Do hotovej omáčky primiešame uvarené scedené špagety (naberačku vody, v ktorej sa varili si odložíme bokom). Pridáme vodu z cestovín na zahustenie škrobom, ale aj pre lepšiu chuť.
- Nakoniec navrstvíme na kúsky nakrájanú mozzarellu, všetko premiešame a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Výnos
4 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.