Špagety s červenou fazuľou, čili papričkou a mozzarellou.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
400 | gramov | špagety |
trocha | olej olivový | |
4 | strúčiky | cesnak |
250 | gramov | paradajkové pyré |
1 | kus | chilli paprička |
štipka | soľ | |
štipka | mleté čierne korenie | |
štipka | bazalka sušená | |
1 | plechovka | fazuľa červená v sladko-slanom náleve |
2 | kusy | mozzarella s bazalkou |
Inštrukcie
- Špagety dáme variť do vriacej osolenej vody a uvaríme na al dente.
- Cesnak a čili papričku nakrájame nadrobno. Mozzarellu na malé kocky.
- Wok rozohrejeme a prilejeme olej, na ktorom dozlatista orestujeme cesnak. Pridáme čili papričku (jadierka odstránime) a asi 3 minúty spolu popražíme. Osolíme a okoreníme.
- Primiešame paradajkové pyré, ochutíme bazalkou a prevaríme. Základ na špagety máme hotový.
- Do paradajkového základu za stáleho miešania pridáme konzervovanú sterilizovanú červenú fazuľu aj s nálevom, ak treba omáčku ešte dochutíme soľou či korením a prevaríme.
- Do hotovej omáčky primiešame uvarené scedené špagety (naberačku vody, v ktorej sa varili si odložíme bokom). Pridáme vodu z cestovín na zahustenie škrobom, ale aj pre lepšiu chuť.
- Nakoniec navrstvíme na kúsky nakrájanú mozzarellu, všetko premiešame a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!