
Kamila | Rýchla žemľovka s marhuľami
Výbornú šťavnatú žemľovku pripravíte aj s marhuľami. Zjednodušila som prípravu, aj tak sa rýchlo zjedla. Ak nemáte čerstvé marhule, môžete použiť kompót.
8 | kusov | rožky |
4 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
250 | millilitrov | mlieko |
500 | gramov | marhule |
Rožky alebo vianočku nakrájame na malé kúsky. Ja som mala pre dcéru bezlepkové, ktorým končila záruka, tak som ich využila neplánovane na žemľovku.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do svetlej peny a na záver krátko, na nižších otáčkach, prišľaháme teplé mlieko (moje bolo rastlinné).

Foto: Kamila
Vaječnú hmotu zľahka premiešame s nakrájanými rožkami.
Menší pekáč vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Na spodok rozotrieme polovicu hmoty.

Foto: Kamila
Na ne poukladáme umyté, rozpolené, odkôstkované marhule, zabudla som odfotiť. A na vrch rozotrieme zvyšné rožky.

Foto: Kamila
Pečieme pri teplote cca 180°C najprv 20 minút. Potom vrch prekryjeme alobalom, alebo papierom na pečenie a pečieme ešte cca 15 -20 minút.

Foto: Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty