
dasa_ | Syrové pagáčiky s medvedím cesnakom
Rýchly syrový pagáčik doplnený výraznou chuťou medvedieho cesnaku. Ideálne rýchle slané pohostenie, výborne chutí aj k polievke.
Cesto: | ||
420 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
5 | gramov | soľ |
2 | gramov | mleté čierne korenie |
5 | gramov | sušený cesnak |
120 | gramov | čedar |
1 | hrsť | medvedí cesnak |
300 | millilitrov | mlieko |
45 | gramov | maslo |
Na potretie: | ||
60 | gramov | maslo |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Rúru rozohrejme na 190 stupňov, na plech položíme papier na pečenie.
Nasekáme riadnu hrsť medvedieho cesnaku na drobno. Syr nastrúhame na jemno. V mlieku rozpustíme maslo a pridáme polovicu nasekaného medvedieho cesnaku.
V mise zmiešame všetky sypké suroviny: múku, soľ, prášok do pečiva, mleté čierne korenie, sušený cesnak alebo korenie, ktoré ho obsahuje. Prilejeme vlažné mlieko s maslom a medvedím cesnakom a zamiešame varechou alebo aj rukou.. Hmota trochu pripomína plastelínu. Nemiešame dlho, iba spojíme.
Pomocou naberačky na zmrzlinu alebo veľkou lyžicou tvarujeme guľky. Pomôžeme si aj rukami namočenými do studenej vody. Ukladáme na papier. Mne vyšlo asi 16 kúskov.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút, respektíve do zhnednutia povrchu
Počas pečenia rozpustíme maslo určené na potretie so soľou a pridáme zvyšok medvedieho cesnaku. Môžeme pridať aj pažítku ši inú aromatickú bylinku.
Po upečení vytiahneme z rúry a ešte horúce potierame rozpusteným maslom s bylinkami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty