Aby bolo do čoho zahryznúť počas hokeja k poháru s vínom

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 2 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 2 hod, 50 minút |
Ingrediencie
250 | gramov | polohrubá múka |
250 | gramov | hladká múka špeciál |
21 | gramov | droždie |
300 | millilitrov | mlieko |
1 | čajová lyžička | cukor |
2 | čajové lyžičky | soľ |
2 | kusy | žĺtok |
Plnka: | ||
2 | kusy | zemiak |
125 | gramov | maslo |
Inštrukcie
V troche vlažého mlieka zamiešame droždie a cukor, necháme podkysnúť. Medzitým si preosejeme obidve múky, pridáme žĺtka, kvások a zamiešame, osolíme. Pridávaním ostatného mlieka vypracujeme hladké a pružné cesto, prikryjeme a necháme podkysnúť45 min. na teplom mieste.
2väčšie zemiaky si uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto preklopíme na podložku a rozvaľkáme na obdĺžnik na ktorý nastrhame zemiaky a maslo.
Cesto preložíme z vrchu do stredu, zo spodu na hor. Z prava do stredu a z ľava na vrch, rozvaľkme a znva preložíme ako na začiatku...prikryjeme a necháme podkysnúť 30 min.
Potom opäť rozvaľkáme a preložíme...toto opakujeme ešte 1x.
Cesto rozvaľkáme na 1 cm, nožom urobíme mriešku, necháme podkysnúť 15 min., potriem s bielkom rozšľahaným s trochou mlieka a soli.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 st. približne 20 min.
Vykrajujem tesne vedľa seba lebo cesto viac nespracujem, drezky stočím do rôznych tvarov a dám piecť.
Postup:
