reklama

Zemiakové pagáče

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 16. 02. 2022 - 14:36 - Recepty M.á.r.i.a
Zemiakové pagáče, Slané, recept, M.á.r.i.a

reklama

Aby bolo do čoho zahryznúť počas hokeja Chichocem sak poháru s vínom

Ingrediencie
250 gramov polohrubá múka
250 gramov hladká múka špeciál
21 gramov droždie
300 millilitrov mlieko
1 čajová lyžička cukor
2 čajové lyžičky soľ
2 kusov žĺtok
Plnka:
2 kusov zemiak
125 gramov maslo
Postup

V troche vlažého mlieka zamiešame droždie a cukor, necháme podkysnúť. Medzitým si preosejeme obidve múky, pridáme žĺtka, kvások a zamiešame, osolíme. Pridávaním ostatného mlieka vypracujeme hladké a pružné cesto, prikryjeme a necháme podkysnúť45 min. na teplom mieste.

2väčšie zemiaky si uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto preklopíme na podložku a rozvaľkáme na obdĺžnik na ktorý nastrhame zemiaky a maslo.

Cesto preložíme z vrchu do stredu, zo spodu na hor. Z prava do stredu a z ľava na vrch, rozvaľkme a znva preložíme ako na začiatku...prikryjeme a necháme podkysnúť 30 min.

Potom opäť rozvaľkáme a preložíme...toto opakujeme ešte 1x.

Cesto rozvaľkáme na 1 cm, nožom urobíme mriešku, necháme podkysnúť 15 min., potriem s bielkom rozšľahaným s trochou mlieka a soli.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 st. približne 20 min.

Vykrajujem tesne vedľa seba lebo cesto viac nespracujem, drezky stočím do rôznych tvarov a dám piecť.

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
2 hod, 50 minút
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama