Zemiakové pagáče

Pridal/a M.á.r.i.a

Aby bolo do čoho zahryznúť počas hokeja Chichocem sak poháru s vínom

Zemiakové pagáče - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
2 hod, 50 minút

Ingrediencie

250gramovpolohrubá múka
250gramovhladká múka špeciál
21gramovdroždie
300millilitrovmlieko
1čajová lyžičkacukor
2čajové lyžičkysoľ
2kusyžĺtok
Plnka:
2kusyzemiak
125gramovmaslo

Inštrukcie

V troche vlažého mlieka zamiešame droždie a cukor, necháme podkysnúť. Medzitým si preosejeme obidve múky, pridáme žĺtka, kvások a zamiešame, osolíme. Pridávaním ostatného mlieka vypracujeme hladké a pružné cesto, prikryjeme a necháme podkysnúť45 min. na teplom mieste.

2väčšie zemiaky si uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto preklopíme na podložku a rozvaľkáme na obdĺžnik na ktorý nastrhame zemiaky a maslo.

Cesto preložíme z vrchu do stredu, zo spodu na hor. Z prava do stredu a z ľava na vrch, rozvaľkme a znva preložíme ako na začiatku...prikryjeme a necháme podkysnúť 30 min.

Potom opäť rozvaľkáme a preložíme...toto opakujeme ešte 1x.

Cesto rozvaľkáme na 1 cm, nožom urobíme mriešku, necháme podkysnúť 15 min., potriem s bielkom rozšľahaným s trochou mlieka a soli.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 st. približne 20 min.

Vykrajujem tesne vedľa seba lebo cesto viac nespracujem, drezky stočím do rôznych tvarov a dám piecť.

Postup: 

Zemiakové pagáče - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok