
Výborná, rýchla, jahodová tortička:))
Korpus: | ||
4 | kusov | vajce |
4 | polievkové lyžice | cukor krupica |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | voda |
1 | polievková lyžica | olej |
2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | smotana na šľahanie 33 % |
1 | balík | jahodový krém Dr.Oetker |
200 | gramov | jahody |
Šľahačka: | ||
200 | millilitrov | smotana na šľahanie 33 % |
1 | kus | smetafix |
1 | čajová lyžička | práškový cukor |
100 | gramov | jahody čerstvé |
Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu pomocou elektrického šľahača. Po jednom zašľaháme žĺtky, vodu, olej a ručne metličkou pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao.
Upečieme v tortovej forme, priemer 24 cm. Spodok vyložíme papierom na pečenie. Teplota 180°C 20 minút. Necháme vychladnúť, papier odstránime.
Plnka: vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme s Jahodovou náplňou Dr. Oetker a pridáme nadrobno nakrájané kúsky jahôd.
Na povrch vyšľaháme smotanu na šľahanie so Smeta-fixom a práškovým cukrom.
Plnenie: Na korpus navrstvíme vidličkou popučené jahody, potrieme rovnomerne jahodovou plnkou. Na povrch rozotrieme pripravenú šľahačku. Ozdobíme plátkami jahôd podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty