reklama

Jahodová torta so šľahačkou

Pridal/a melisa dňa 24. 07. 2022 - 19:22 - Recepty melisa
Jahodová torta so šľahačkou, Torty, recept, melisa

reklama

Výborná, rýchla, jahodová tortička:))

Ingrediencie
  Korpus:
4 kusov vajce
4 polievkové lyžice cukor krupica
4 polievkové lyžice polohrubá múka
1 polievková lyžica voda
1 polievková lyžica olej
2 polievkové lyžice holandské kakao
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Plnka:
500 millilitrov smotana na šľahanie 33 %
1 balík jahodový krém Dr.Oetker
200 gramov jahody
Šľahačka:
200 millilitrov smotana na šľahanie 33 %
1 kus smetafix
1 čajová lyžička práškový cukor
100 gramov jahody čerstvé
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu pomocou elektrického šľahača. Po jednom zašľaháme žĺtky, vodu, olej a ručne metličkou pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao.

Upečieme v tortovej forme, priemer 24 cm. Spodok vyložíme papierom na pečenie. Teplota 180°C 20 minút. Necháme vychladnúť, papier odstránime.

Plnka: vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme s Jahodovou náplňou Dr. Oetker a pridáme nadrobno nakrájané kúsky jahôd.

Na povrch vyšľaháme smotanu na šľahanie so Smeta-fixom a práškovým cukrom.

Plnenie: Na korpus navrstvíme vidličkou popučené jahody, potrieme rovnomerne jahodovou plnkou. Na povrch rozotrieme pripravenú šľahačku. Ozdobíme plátkami jahôd podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

Doplňujúce obrázky
Jahodová torta so šľahačkou, Torty, recept, melisa, 1
Výnos
12 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama