reklama

Jahodová torta so šľahačkou

Pridal/a melisa dňa 24. 07. 2022 - 19:22 - Recepty melisa
Jahodová torta so šľahačkou, Torty, recept, melisa

reklama

Výborná, rýchla, jahodová tortička:))

Ingrediencie
  Korpus:
4 kusov vajce
4 polievkové lyžice cukor krupica
4 polievkové lyžice polohrubá múka
1 polievková lyžica voda
1 polievková lyžica olej
2 polievkové lyžice holandské kakao
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Plnka:
500 millilitrov smotana na šľahanie 33 %
1 balík jahodový krém Dr.Oetker
200 gramov jahody
Šľahačka:
200 millilitrov smotana na šľahanie 33 %
1 kus smetafix
1 čajová lyžička práškový cukor
100 gramov jahody čerstvé
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu pomocou elektrického šľahača. Po jednom zašľaháme žĺtky, vodu, olej a ručne metličkou pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao.

Upečieme v tortovej forme, priemer 24 cm. Spodok vyložíme papierom na pečenie. Teplota 180°C 20 minút. Necháme vychladnúť, papier odstránime.

Plnka: vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme s Jahodovou náplňou Dr. Oetker a pridáme nadrobno nakrájané kúsky jahôd.

Na povrch vyšľaháme smotanu na šľahanie so Smeta-fixom a práškovým cukrom.

Plnenie: Na korpus navrstvíme vidličkou popučené jahody, potrieme rovnomerne jahodovou plnkou. Na povrch rozotrieme pripravenú šľahačku. Ozdobíme plátkami jahôd podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama