Recept s fotopostupom na veľmi jednoduchú tortičku

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 25 minút |
Čas varenia / pečenia | 55 minút |
Celkový čas | 1 hod, 20 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka (moja bola bezlepková) |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Čokoládová náplň: | ||
200 | gramov | horká čokoláda |
180 | millilitrov | šľahačková smotana |
Smotanová náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | polievková lyžica | med (práškový cukor) |
1 | kus | vanilkový cukor |
Dokončenie: | ||
250 | gramov | jahody |
Inštrukcie
Korpus:
Bielka vymiešame s cukrom do tuhého snehu, bleskovo som k nemu prišľahala žltka ešte na robote a zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. pečieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie a vymastenej (priemer cca 20cm) pri teplote cca 170°C cca 55 minút alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Ganache:
Smotanu zohrejeme, dáme dole z tepla a rozpustíme v nej čokoládu. Dôkladne premiešame a dáme stuhnúť do chladničky
Smotanová náplň:
Mascarpone prešľaháme s medom (cukrom) a krátko ešte primiešame tvaroh a vanilku.
Plnenie:
Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberiem z formy, prekrojíme napoly. Na prvú polovicu rozotrieme cca polovicu ganache, na to opatrne smotanovú náplň, a na ňu uložíme kúsky umytých a nakrájaných jahôd. Prikryjeme druhým korpusom, zľahka zatlačíme. Postup zopakujeme. Trochu čokoládovej náplne krátko zohrejeme z ozdobíme ňou vrch torty.
Dáme schladiť aspoň na hodinku do chladničky.
Postup:










