
SirKikina | Schwarzwaldská torta
Ak neviete čo s voľným časom , alebo dostanete chuť na čokoládovo višňovú tortovú klasiku ... Tortička bola ozaj výborná, a ešte lepšia s kávou.
Korpus: | ||
6 | kusov | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | polohrubá múka |
50 | gramov | kukuričný škrob |
50 | gramov | kakao |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
6 | polievkové lyžice | voda |
Višňová náplň: | ||
1 | kus | višňový kompót |
2 | polievkové lyžice | kukuričný škrob |
Smotanová náplň: | ||
750 | millilitrov | smotany na šľahanie |
2 | balíky | stužovač šľahačky |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Korpus: Vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej peny, na záver primiešame 6 PL teplej vody. Medzitým si v miske zmiešame múku, kukuričný škrob (zlatý klas), kakao a prášok do pečiva. Hmotu po častiach preosievame a primiešavame k vaječnej hmote
Preložíme do tortovej formy o priemere cca 24 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C cca 30 minút. Po upečení vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
Višňovú náplň pripravujeme, až keď je korpus vychladený. Višne scedíme. Šťavu dáme variť, v troche vody vymiešame škrob, pridáme k šťave a za stáleho miešania privedieme k varu. Časť višní si odložíme na zdobenie a zvyšné primiešame k uvarenej hmote. Dáme dole z tepla.
Korpus rozrežeme na 3 časti. Na spodný plát, ktorý môžeme pokvapkať višňovým likérom, rozotrieme višňovú hmotu a necháme vychladnúť.
Smotanová náplň: Smotanu vyšľaháme so stužovačom smotany a cukrom dotuha. Na vychladnutú čerešňovú náplň rozotrieme tenšiu vrstvu šľahačky, prekryjeme druhým plátom, pokvapkáme likérom ak máme a rozotrieme cca polovicu šľahačky. Prekryjeme posledným plátom.
Povrch torty potrieme šľahačkou, môžeme ozdobiť vrch šľahačkou a višňami a posypeme čokoládovými hoblinami. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na hodinu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty