reklama

Schwarzwaldská torta

Pridal/a SirKikina dňa 11. 09. 2023 - 11:22 - Recepty SirKikina
Schwarzwaldská torta, Torty, recept, SirKikina

SirKikina | Schwarzwaldská torta


reklama

Ak neviete čo s voľným časom Chichocem sa, alebo dostanete chuť na čokoládovo višňovú tortovú klasiku ... Tortička bola ozaj výborná, a ešte lepšia s kávou.

Ingrediencie
Korpus:
6 kusov vajce
200 gramov kryštálový cukor
200 gramov polohrubá múka
50 gramov kukuričný škrob
50 gramov kakao
2 čajové lyžičky prášok do pečiva
6 polievkové lyžice voda
Višňová náplň:
1 kus višňový kompót
2 polievkové lyžice kukuričný škrob
Smotanová náplň:
750 millilitrov smotany na šľahanie
2 balíky stužovač šľahačky
3 polievkové lyžice práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus: Vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej peny, na záver primiešame 6 PL teplej vody.  Medzitým si v miske zmiešame múku, kukuričný škrob (zlatý klas), kakao a prášok do pečiva. Hmotu po častiach preosievame a primiešavame k vaječnej hmote

Preložíme do tortovej formy o priemere cca 24 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C cca 30 minút. Po upečení vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Višňovú náplň pripravujeme, až keď je korpus vychladený. Višne scedíme. Šťavu dáme variť, v troche vody vymiešame škrob, pridáme k šťave a za stáleho miešania privedieme k varu. Časť višní si odložíme na zdobenie a zvyšné primiešame k uvarenej hmote. Dáme dole z tepla.

Korpus rozrežeme na 3 časti. Na spodný plát, ktorý môžeme pokvapkať višňovým likérom,  rozotrieme višňovú hmotu a necháme vychladnúť. 

Smotanová náplň: Smotanu vyšľaháme so stužovačom smotany a cukrom dotuha. Na vychladnutú čerešňovú náplň rozotrieme tenšiu vrstvu šľahačky, prekryjeme druhým plátom, pokvapkáme likérom ak máme a rozotrieme cca polovicu šľahačky. Prekryjeme posledným plátom.

Povrch torty potrieme šľahačkou, môžeme ozdobiť vrch šľahačkou a višňami a posypeme čokoládovými hoblinami. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na hodinu.

Výnos
1 kus
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama