Popis
tento recept som si upravila a robím ho ako tortu

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 50 minút |
Celkový čas | 2 hod |
Ingrediencie
6 | kusy | vajec |
150 | gramov | cukru |
250 | gramov | polohr.múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | kakaa |
6 | polievkové lyžice | oleja |
6 | polievkové lyžice | vlažná voda |
soľ do bielkou | ||
plnka i. | ||
7 | decilitre | pohár zaváraných višní |
3 | decilitre | vody |
1 | balík | VANILKA |
1 | balík | zlaty klas |
plnka ii. | ||
250 | millilitrov | smotany na šľahanie |
1 | balík | vanilky |
1 | balík | stužovač na šľahačku |
500 | gramov | mascarpone |
lekvár kyslejší |
Inštrukcie
S bielok vyšľaháme tuhú sneh. Do snehu pridáme štipku soli Žĺtka, cukor šľaháme do penista, pridáme olej, pomaličky vody a múku premiešanú s práš. do pečiva a kakaom. Potom to zľahka vmiešame do snehu.
Pečieme na 170-180 ´C asi 45-50 min. Necháme vychladnúť.
Plnky :
7 dcl višňový kompót vylejeme cez sito, višne vykôstkujeme. Zo šťavy z višní , 3 dcl vody, 1 zlatého klasy a 1 vanilky uvaríme hustú kašu. Trochu ju necháme vychladnúť, pokiaľ neurobíme šľahačky. Potom do kaši pridáme vykôstkované višne.
1 – 250 ml smotana na šľahanie, 1 vanilka a 1 stužovač – urobíme tuhú šľahačku, do ktorej mierne vmiešame 1 – 500 g syr mascarpóne.
Tortu prekrojíme natrieme lekvárok a zdobíme tak ako je na vrchu. S kraja urobíme kolieska s mascarpóne a šľahačky, potom koliesko višní so Zlatým klasom a ešte raz opakujeme. Cesto prikryjeme druhou polovicou a vrch ozdobíme tiež takto. Necháme stuhnúť a podávame.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Milujem kombinácie višne, čokoláda, smotana