
Nemusí byť vždy ťahaná alebo z lístkového cesta, jednduché rýchle cesto, dobrá náplň a závin je na svete ....
Cesto: | ||
250 | gramov | hladká múka špeciál |
5 | gramov | maslo |
1 | kus | vajce |
6 | polievkové lyžice | voda |
2 | polievkové lyžice | ocot |
1 | štipka | soľ |
Plnka: | ||
1 | kilogram | jablko |
2 | kusov | vanilkový cukor |
6 | polievkové lyžice | pšeničné klíčky |
3 | polievkové lyžice | maslo |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Vodu,ocot,vajce,soľ spolu vyšľahám a vlejem do pripravenej múky s mäkkým maslo - vypracujeme hladké cesto.
Rozdelím na 3 bochníky, prikryjem utierkou a nechám kým si pripravím jablká. Tie nastrúham (na tekvicovom strúhadle), posypem vanilkovým cukrom a premiešam.
Bochníky cesta si rozváľkam na tenko, posypem každý plát 2 pl klíčkami, dám troch vyžmýkané jablká, posypem cukrom....kto má rád pridá umyté hrozienka, polejem maslom a stočím do závinu.
Vrch potriem trchou mlieka a dám pecť do vyhrietej rúry na 180 st., pečiem 20 -25 min. pekne do hneda.
Plnku si môžeme zvoliť ak máme radi...napr. hruškovú, hroznovú, tvarohovú a aj posýpka môe byť z orechov, maku, strphanka....
Robila som cesto z dvojitej dávky a zvyšku som urobila šamrole naplnené šľahaným snehom nad parou

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty