
melisa
Výborné rezy s makom v korpuse a karamelovo - pudingovou náplňou s kyslou smotanou.
Cesto: | ||
500 | gramov | polohrubá múka |
250 | millilitrov | mlieko |
200 | millilitrov | olej |
150 | gramov | práškový cukor |
3 | kusov | vajce |
1 | kus | prášok do pečiva |
250 | gramov | mletý mak |
15 | gramov | práškový cukor |
trocha | citrónová kôra | |
Plnka: | ||
750 | millilitrov | mlieko |
3 | balíky | karamelový puding |
200 | gramov | kryštálový cukor |
400 | millilitrov | kyslá smotana |
Ostatné: | ||
150 | gramov | čokoládová poleva |
Cesto: celé vajíčka vyšľaháme v nádobe s práškovým cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. V druhej nádobe zmiešame mletý mak, cukor, práškový cukor a pridáme asi polovicu bledého cesta, trochu mlieka, aby nebolo cesto husté.
Na hlboký plech rozmer 30x40 cm, vyložený papierom na pečenie rozotrieme bledé cesto a pomocou lyžice kladieme po celom povrchu kôpky makového cesta. Upečieme pri teplote 180°C 30 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť. Papier odstránime a potrieme po celom povrchu plnkou.
Plnka: v časti mlieka rozmiešame karamelový puding v prášku, druhú polovicu dáme zovrieť, prisypeme cukor, za stáleho zmiešania ho rozpustíme a prilejeme druhú časť mlieka s pudingovými práškami. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote pod potravinárskou fóliou. Po vychladnutí zamiešame kyslé pochúťkové smotany.
Povrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a ozdobíme podľa svojej fantázie, ja som použila bielu čokoládovú polevu. Necháme stuhnúť v chlade. Pokrájame horúcim zúbkovým nožom, aby poleva nepraskala.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty