reklama

Rezy s makom a karamelovou plnkou

Pridal/a melisa dňa 14. 11. 2021 - 19:21 - Recepty melisa
Rezy s makom a karamelovou plnkou, Zákusky, recept, melisa

melisa


reklama

Výborné rezy s makom v korpuse a karamelovo - pudingovou náplňou s kyslou smotanou.

Ingrediencie
Cesto:
500 gramov polohrubá múka
250 millilitrov mlieko
200 millilitrov olej
150 gramov práškový cukor
3 kusov vajce
1 kus prášok do pečiva
250 gramov mletý mak
15 gramov práškový cukor
  trocha citrónová kôra
Plnka:
750 millilitrov mlieko
3 balíky karamelový puding
200 gramov kryštálový cukor
400 millilitrov kyslá smotana
Ostatné:
150 gramov čokoládová poleva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto: celé vajíčka vyšľaháme v nádobe s práškovým cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. V druhej nádobe zmiešame mletý mak, cukor, práškový cukor a pridáme asi polovicu bledého cesta, trochu mlieka, aby nebolo cesto husté.

Na hlboký plech rozmer 30x40 cm, vyložený papierom na pečenie rozotrieme bledé cesto a pomocou lyžice kladieme po celom povrchu kôpky makového cesta. Upečieme pri teplote 180°C 30 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť. Papier odstránime a potrieme po celom povrchu plnkou.

Plnka: v časti mlieka rozmiešame karamelový puding v prášku, druhú polovicu dáme zovrieť, prisypeme cukor, za stáleho zmiešania ho rozpustíme a prilejeme druhú časť mlieka s pudingovými práškami. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote pod potravinárskou fóliou. Po vychladnutí zamiešame kyslé pochúťkové smotany.

Povrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a ozdobíme podľa svojej fantázie, ja som použila bielu čokoládovú polevu. Necháme stuhnúť v chlade. Pokrájame horúcim zúbkovým nožom, aby poleva nepraskala.

Dobrú chuť!

Výnos
25 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama