Lahodné rezy s trpkou višňovou príchuťou.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | vlastný |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod, 15 minút |
Ingrediencie
6 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
150 | mililitrov | olej |
150 | mililitrov | voda |
250 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | kakao |
Višňová náplň: | ||
700 | mililitrov | višňový kompót |
300 | mililitrov | voda |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | Zlatý klas |
Smotanová náplň: | ||
250 | mililitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | stužovač šľahačky |
1 | balík | vanilkový cukor |
500 | gramov | mascarpone |
lekvár | ||
trocha | rum |
Inštrukcie
Korpus:
S bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka, cukor šľaháme do penista, pridáme olej, pomaličky vody a múku premiešanú s práš. do pečiva a kakaom. Potom to zľahka vmiešame do snehu.
Pečieme na 200 ´C asi 30 min. Plech 30x40 cm
Necháme vychladnúť.
Plnky :
7 dcl višňový kompót vylejeme cez sito, višne vykôstkujeme. Zo šťavy 3 dcl, 1 zlatého klasy a 1 vanilky uvaríme hustú kašu. Trochu ju necháme vychladnúť, pokiaľ neurobíme šľahačky. Potom do kaši pridáme vykôstkované višne.
1 – 250 ml smotana na šľahanie, 1 vanilka a 1 stužovač – urobíme tuhú šľahačku, do ktorej mierne vmiešame 1 – 500 g syr mascarpóne.
Cesto vyberieme pokvapkáme rumom, natrieme lekvárom, trochou bielej plnky a plníme šľahačkou zmiešanú s mascarpone. Medzi šľahačku lyžičkou vkladáme ešte mierne teple višne s zmiešané s pudingom.
Necháme v chladničke aspoň 4-5 hod. stuhnúť.