reklama

Domáca kapiová nátierka

Pridal/a sedita321123 dňa 25. 07. 2022 - 21:21 - Recepty sedita321123
Domáca kapiová nátierka, Zaváranie, recept, sedita321123

sedita123123 | Domáca kapiová nátierka


reklama

Pikantnú kapiovú nátierku si môžeme pripraviť podľa tohto receptu aj doma. Zaváraná sa hodí najmä na zimu.

Ingrediencie
2 kilogramov paprika kápia
6 strúčiky cesnak
1 kus feferónka malá
4 kusov cibuľa
4 kusov paradajka
50 millilitrov olej
50 millilitrov ocot
2 polievkové lyžice horčica
  štipka soľ
  trocha cukor kryštálový
  štipka kyselina citrónová
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kápiu umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na drobné kúsky. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, cibuľu, paradajky a všetko spolu s feferónkou zomelieme na mlynčeku na mäso.

Zomletú zmes dáme do hrnca, pridáme olej, ocot, soľ, horčicu a osladíme podľa chuti. Premiešame a dáme variť. Keď zmes začne vrieť, za občasného miešania varíme asi 30 min. Pred koncom varenia pridáme štipku kyseliny citrónovej, prepasírujeme cez sitko a znovu krátko prevaríme.

Horúcu nátierku naplníme do menších zaváracích fliaš, dobre ich uzatvoríme, obrátime na 5 minút hore dnom, potom postavíme viečkami nahor a zabalíme do deky do vychladnutia, najlepšie na noc.

Dobrú chuť!

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama