
sedita123123 | Domáca kapiová nátierka
Pikantnú kapiovú nátierku si môžeme pripraviť podľa tohto receptu aj doma. Zaváraná sa hodí najmä na zimu.
2 | kilogramov | paprika kápia |
6 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | feferónka malá |
4 | kusov | cibuľa |
4 | kusov | paradajka |
50 | millilitrov | olej |
50 | millilitrov | ocot |
2 | polievkové lyžice | horčica |
štipka | soľ | |
trocha | cukor kryštálový | |
štipka | kyselina citrónová |
Kápiu umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na drobné kúsky. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, cibuľu, paradajky a všetko spolu s feferónkou zomelieme na mlynčeku na mäso.
Zomletú zmes dáme do hrnca, pridáme olej, ocot, soľ, horčicu a osladíme podľa chuti. Premiešame a dáme variť. Keď zmes začne vrieť, za občasného miešania varíme asi 30 min. Pred koncom varenia pridáme štipku kyseliny citrónovej, prepasírujeme cez sitko a znovu krátko prevaríme.
Horúcu nátierku naplníme do menších zaváracích fliaš, dobre ich uzatvoríme, obrátime na 5 minút hore dnom, potom postavíme viečkami nahor a zabalíme do deky do vychladnutia, najlepšie na noc.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty