Cvikla je veľmi zdravá a takto zavarená je výborná ako príloha.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 1 hod, 40 minút |
Ingrediencie
5 | kilogramov | cvikla |
Nálev: | ||
2 | litre | voda |
600 | mililitrov | ocot |
80 | gramov | soľ |
1 | čajová lyžička | celá rasca |
1 | čajová lyžička | fenikel |
1 | čajová lyžička | aníz |
1 | kus | chren |
Inštrukcie
Cviklu dobre umyjeme a uvaríme 1 hodinu. Po vychladnutí ju ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Pridáme trochu nastrúhaného chrenu.
Naplníme poháre.
Uvaríme nálev a vychladnutým zalejeme cviklu v pohároch. Uzavrieme a sterilizujeme pri 80 st. C 20 minút.
Postup:


