
sedita321123 | Domáca zaváraná cvikla s chrenom
Najlepšie chutí domáca. Jednoduchá príprava. Hodí sa najmä na zimu, lebo je bohatá na zdraviu prospešné látky a je dobrým prírodným liekom.
10 | kusov | cvikla |
trocha | soľ | |
trocha | rasca drvená | |
štipka | mleté čierne korenie | |
trocha | chren | |
trocha | kryštálový cukor | |
1⁄2 | kus | citrón |
2 | decilitre | voda |
2 | kusov | bobkový list |
Stredne veľkú cviklu dôsledne umyjeme a dáme variť v šupke do hrnca s vodou. Osolíme, pridáme bobkový list a rascu.
Vodu počas varenia pridávame, aby cvikla v nej bola stále ponorená. Varíme domäkka cca 40 minút. Uvarenú necháme trochu vychladiť a ošúpeme.
Olúpanú cviklu najemno nastrúhame. Ak treba dosolíme, pridáme rascu, podľa chuti čierne korenie, domáci chren, citrónovú šťavu, cukor a 2 dl vody.
Krátko (cca 7-10 min.) povaríme, aby sa spojili chute a horúcu zmes naplníme do zaváracích pohárov. Dobre uzatvoríme viečkami a dáme sterilizovať na 10 minút pri teplote 80 °C.
Podľa tohto receptu pripravíme 8 ks pohárov o objeme 2 dl zaváranej cvikly.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty