
dasa_ | Kôprová pasta
Je veľa jedál, do ktorých je kôpor ideálnym korením. No nie vždy je k dispozícii. Ak máte zdroj čerstvého, urobte si pastu v oleji a citrónovej šťave. Využijete do omáčok, prívarkov, šalátov.
1 | hrsť | kôpor |
1 | hrsť | bylinky |
1 | kus | citrón |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
100 | millilitrov | olej |
Hlavné slovo v tejto paste má hrať kôpor. Preto úplne stačí, ak použijete iba ten. Ak však máte po ruke iné vhodné bylinky, kľudne pridajte. Ja som použila ligurček, petržlenovú vňať. Môže byť aj kúsok bazalky, pár cesnakových výhonkov.
Bylinky umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a pomelieme buď vo vhodnom mixéri alebo na mlynčeku na mäso.
Premiešame so soľou, zalejeme citrónovou šťavou. Postupne pridáme olej a dobre premiešame.
Natlačíme do malého pohárika, ktorý sme pred tým sterilizovali aspoň vriacou vodou. Bylinky neplníme úplne do vrchu, ale zalejeme olejom tak, aby všetky bylinky boli pokryté olejom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty