Naše minútkové mäso

Popis

Návšteva Vianočných trhov ma inšpirovala k hľadaniu receptu na pochúťku, ktorá sa bežne predáva pod názvom "Cigánska pečienka". Nezohnala som originálny recept a tak som snažila postupne dopracovať k podobe, ktorá nám chutí. Preto ani názov nie je originál.

Naše minútkové mäso - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút
Celkový čas
15 minút

Ingrediencie

100gramovna osobu - rezeň z bravčového karé alebo krkovičky
1kusbageta, arabský chlieb, tortila, žemľa... podľa vlastného výberu
1 miešaná zelenina
1polievková lyžicahorčica
1štipkasol, rasca
2polievkové lyžiceolej
1 majonéza, kečup

Inštrukcie

Asi 100g plátok bravčového mäsa podľa vlastného výberu naklepeme celkom na jemno. Narežeme prípadne blany, osolíme a z jenej strany posypeme rascou.

Na panvici rozpálime olej a mäso okorenenou stranou vložíme do oleja. Asi 2 minúty opekáme z jednej strany. Postupne mäso z vrchnej strany belie a na na spodnej strane zhnedne podobne, ako je na obrázku. Vtedy na neopečenú stranu rozotrieme horčicu a mäso obrátime, aby sa opieklo aj na druhej strane. Opäť opekáme asi 2 minúty. 

Ak sa všetko mäso nezmestí na jeden krát na panvicu, tak najskôr opečieme všetky kúsky z jednej strany. Až potom natierame horčicou a opekáme aj druhú stranu. Horčica totižto ľahko prihorí a potom by už bol s opekaním problém.

Mäso vyberieme a môžeme podávať. Ak máme ako prílohu žemľu alebo bagetu, mäso necháme vcelku a doplníme zeleninou podľa vlastných preferencii.

Keď chceme mäso podávať v arabskom chlebe, prípadne v tortile, tak mäso nakrájame na jemné rezance. Placku, prípadne arabský chlieb môžeme chvíľu nahriať pod grilom. Do vnútra použijeme majonézu, kečup alebo inú omáčku. Hojne doplníme zeleninou a rozdelíme mäso. U nás si každý stravník nakladá svoju vlastnú verziu.

Poznámky

Podobne môžeme upraviť aj hydinové mäso. Pri dostatočnom naklepaní bude príprava ešte kratšia.

Trik s mäsom nakrájaným na tenké rezančeky používam aj v prípade, že pripravím viac rezňov, ako stihneme zjesť a už nikto nemá chuť. Nakrájam ich a každý si urobí svoju verziu pochúťky v zatočenej placke. Dokonca v tomto jedle sa u nás zje aj dosť zeleniny, či čerstvej, či zaváranej.

Postup: 

Naše minútkové mäso - recept postup 1
Naše minútkové mäso - recept postup 2
Naše minútkové mäso - recept postup 3
Naše minútkové mäso - recept postup 4
Naše minútkové mäso - recept postup 5
Naše minútkové mäso - recept postup 6
Naše minútkové mäso - recept postup 7
Naše minútkové mäso - recept postup 8
Naše minútkové mäso - recept postup 9
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Šikovnica, to naozaj bravčovému mäsu stačia 4 minúty?

ono je vyklepané fakt na tenko. Si zober, že ten plátok má 100g - kupujem už také hotové plátky. A nakoniec mi do bežnej panvice vlezú len 2.Oleja nesmie byť veľa a musí byť fakt horúci. A jak sa to robí, tak na tom mäse vidíš, že ti postupne zvrchu belie, teda sa prepieká. Postupne to pokračuje od krajom.  Schválne som sa to snažila odfotiť aj ako to vyzerá po otočení.

Keby bolo hrubšie, tak by som ho zrejme na konci rozrezala, aby som si bola istá, že je po celej ploche prepečené. Ale vlastne takto ho vždy klepem.

Tiež si myslím, že úplne stačia dve minútky z každej strany, potom sa mäso zbytočne vysušuje a stvrdne. Ale toto vyzerá božsky... Úsmev

Perfektné - moje verzie sú kus tmavšie, aj horčica skutočne prihorí ( otestované), ale toto mäso si naši zamilovali na prvý hasičský výjazd (horíme či čo? - otázka smerom do kuchyne, keď tá horčica zľahka sa smažila Veľký úsmev) ... a ja vďaka tomuto dnes absolútne neriešim, čo dnes na rýchlo urobím na večeru.

Zas a znovu - VĎAKA Srdce

Medzi nami dievčatami - sranda je, že takáto večera je lacnejšia, ako napríklad párky.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok